Burse - Fonduri mutuale

Ziarul Financiar vă invită pe zf.ro pentru un sondaj cu privire la listarea Hidroelectrica la BVB pentru a analiza apetitul micilor investitori pentru cea mai mare vânzare de acţiuni din istorie

Ziarul Financiar vă invită pe zf.ro pentru un sondaj cu...

Autor: Liviu Popescu

06.03.2023, 00:04 2120

Cititorii în online ai Ziarului Financiar pot ca din 1 martie şi până pe 10 martie 2023 să completeze un sondaj pe zf.ro prin care aceştia să răspundă la cinci întrebări cu privire la planurile pe care ei le au în legătură cu listarea producătorului de energie electrică Hidroelectrica la Bursa de Valori Bucureşti. 

Prima întrebare este „Sunteţi interesaţi să cumpăraţi acţiuni la Hidroelectrica?“, iar variantele de răspuns sunt DA, NU şi „Aştept prospectul de listare“. Prin acest demers, Ziarul Financiar analizează apetitul unei părţi a micilor investitori pentru ceea ce ar putea fi cea mai mare vânzare de acţiuni din istoria României, estimată la 2 -2,5 miliarde de euro. 

O altă întrebare este cea cu privire la principalele motive de achiziţie de acţiuni, dar şi modalitatea de cumpărare: în timpul ofertei sau ulterior de pe BVB.

Rezultatele sondajului, a cărui completare durează maximum un minut, vor fi publicate într-un material pe 13 martie, adică tot atunci când are loc ZF Capital Markets Summit, ediţia a doua. ZF a scris recent că 80 de bancheri, avocaţi, consultanţi lucrează de la Londra şi Bucureşti pentru documentaţia IPO-ului. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO