Burse - Fonduri mutuale

Ziua pe care o aşteptau toţi investitorii: Bursa americană a şters toate pierderile generate de la începutul pandemiei. Indicele S&P a urcat cu peste 50% faţă de minimul din martie, după ce guvernul şi FED au anunţat noi pachete de stimuli

Ziua pe care o aşteptau toţi investitorii: Bursa...

Autor: Ştefan Stan

18.08.2020, 18:26 2512

Indicele S&P 500 a urcat cu peste 50% în condiţiile în care FED şi guvernul american anunţă noi măsuri de stimulare a economiei, recuperând toate pierderile generate de la începutul pandemiei.

Indicele de referinţă al Wall Street-ului a ajuns la un maxim record de creştere într-o singură şedinţă de tranzacţionare, în timp ce dolarul şi-a continuat scăderea pentru a cincea zi consecutiv, scrie Financial Times.

Indicele S&P 500 a crescut pentru scurt timp la 3395 de puncte, eclipsând recordul anterior realizat în februarie, înainte ca pandemia COVID să lovească toate ariile economiei.

Barometrul a urcat cu 54% faţă de minimul înregistrat pe 23 martie, alimentat de stimulii anunţaţi de banca centrală şi de guvern. Cele mai mari creşteri au fost înregistrate de Apple, Amazon, Microsoft şi Alphabet. 

Dolarul şi-a continuat scăderea cu 0,5%, ajungând la un minim al ultimilor 2 ani. Moneda americană şi-a accelerat scăderea în urma datelor privind revenirea pieţei imobiliare, reflectând că o scădere a valorii dolarului reprezintă un semn de optimist economic global. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO