Burse - Fonduri mutuale

Ziua şi finanţarea prin bursă: Raiffeisen aduce obligaţiuni de 480 milioane de lei cu scadenţa în 2029

Ziua şi finanţarea prin bursă: Raiffeisen aduce...

Autor: Liviu Popescu

17.12.2019, 12:45 952

Raiffeisen Bank, pe locul cinci în clasamentul celor mai mari instituţii de credit din România, a adus astăzi la bursa de la Bucureşti obligaţiuni de 480 milioane de lei în contextul în care acestea au fost procesate în sistemul BVB la ora 12:12, arată datele de pe platforma BVB. Emisiunea are scadenţa anul 2029 şi este denominată în monedă naţională.

Cel mai probabil listarea acestora ar avea să fie realizată în prima parte a anului 2020, potrivit informaţiilor ZF.

De asemenea este posibil ca emisiunea de obligaţiuni să susţină alinierea Raiffeisen la noile reglementări ale Uniunii Europene cu privire la capacitatea pe care trebuie să o aibă băncile pentru a absorbi pierderile, cerinţă minimă de fonduri proprii şi datorii eligibile (MREL).

Luni, BCR, a doua cea mai mare instituţie de credit din România, evaluată la circa 11,6 miliarde de lei, a atras 600 de milioane de lei de la investitori, printre care şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), la o dobândă de 5,35% pe an, pentru a se alinia noilor reglementări europene. Listarea urmează să fie făcută în această săptămână.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO