Business Construct - iunie- 2014

 

Business Construct completeaza continutul Ziarului Financiar, cel mai puternic cotiadian de business din Romania, prin analizele documentate si informatiile complete din sectorul constructii-imobiliar. Business Construct se adreseaza prin abordarile sale atat persoanelor interesate de situatia si evolutia pietei de constructii si amenajari dar mai ales top managerilor, oamenilor de decizie din companiile care isi desfasoara activitatea in acest domeniu.
 
Radiografia pietelor din constructii:
 
20 INVELITORI METALICE
Fara proiecte rezidentiale mari, dar cu sperante din zona agricola si industriala
Piata de invelitori metalice, estimata la 60-70 de milioane de euro anual, a fost la inceputul acestui an din multe puncte de vedere similara cu aceeasi perioada a anului precedent.
 
24 CENTRALE TERMICE
Calcule complicate in an cu alegeri
Daca pentru multe piete din industria constructiilor alegerile aduc sperante de crestere, furnizorii de centrale termice devin mai degraba rezervati in estimari atunci cand populatia se pregateste sa iasa la vot.
 
26 POLISTIREN
Vremea calda a adus un start mai bun placarilor cu polistiren
Piata de polistiren a inceput anul cu dreptul, in contextul in care cererea a fost mai ridicata datorita conditiilor meteo favorabile. Chiar daca T1 aduce doar 15% din vanzarile anuale, fiind mai mult o perioada de „antrenament“ pentru producatori, cresterile din primele luni sunt asteptate sa continue si in restul anului.
 
28 ADEZIVI
O piata de 180 de milioane de euro care si-a oprit declinul
Producatorii de adezivi spera in reluarea proiectelor de anvelopare termica anul acesta, dupa ce primul trimestru a adus o stagnare sau chiar o usoara crestere a sectorului de profil, estimat la circa 180 de milioane de euro.
 
30 TAMPLARIE PVC
Fara surprize la trei luni
Vanzarile de tamplarie termoizolanta, cifrate la aproximativ 300 milioane de euro anual, nu au inregistrat oscilatii semnificative in primul trimestru al acestui an.
 
31 VOPSELE
Clientii merg tot dupa pretul cel mai mic
Vanzarile de lacuri si vopsele au stagnat in primul trimestru din acest an, spun producatorii de profil, care se asteapta la un 2014 fara evolutii spectaculoase comparativ cu anul precedent.
 
32 SANTIERE
Cum au crescut santierele de retail din Capitala
Primavara a fost favorabila hipermarketurilor si dezvoltatorilor de centre comerciale din Bucuresti, care in intervalul februarie - mai au facut progrese importante pe sapte santiere care vor atrage investitii de circa 450 de milioane de euro in urmatoarea perioada, potrivit datelor Business Construct.
 
54 LEMN
Cine face primul miliard de euro?
Cei mai mari cinci jucatori din industria de prelucrare si exploatare a lemnului au continuat sa-si majoreze afacerile anul trecut, cand businessul cumulat al acestora s-a apropiat de 1,4 mld. euro, in crestere cu 12% comparativ cu nivelul din 2012, potrivit calculelor Business Construct.
 
58 PAVELE
Cum si-a redus Symmetrica cu 30% costurile cu liniile de productie: le face „in-house“
Compania Symmetrica Suceava, care detine cinci fabrici de pavele si are planuri pentru cel putin inca doua unitati noi, se distinge pe piata locala a materialelor de constructii prin faptul ca isi asambleaza singura liniile de productie.
 
60 EXTERN
Cladirile verzi prind radacini in Est
Investitorii din piata spatiilor de birouri sau companiile care isi cauta un nou sediu sunt din ce in ce mai atente la eficienta energetica a cladirilor pe care le vizeaza sau la impactul functionarii acestora asupra mediului, iar presiunea din acest punct de vedere asupra dezvoltatorilor va fi tot mai mare in viitor.
 
64 JURIDIC
Cand avem nevoie de un plan urbanistic zonal?
 
 
 
Editiile print sunt valabile in limita stocului disponibil. In cazul in care stocul se epuizeaza va fi livrata editia electronica.
Taxele de livrare ale editiilor print vor cadea in sarcina cumparatorului.
 


AFACERI DE LA ZERO