Business Construct - mai - 2014

 

Business Construct completeaza continutul Ziarului Financiar, cel mai puternic cotiadian de business din Romania, prin analizele documentate si informatiile complete din sectorul constructii-imobiliar. Business Construct se adreseaza prin abordarile sale atat persoanelor interesate de situatia si evolutia pietei de constructii si amenajari dar mai ales top managerilor, oamenilor de decizie din companiile care isi desfasoara activitatea in acest domeniu.

Radiografia pietelor din constructii:

22 PREFABRICATE
Au inceput anul pe plus, dupa un 2013 modest
Ritmul greoi in care s-au derulat anul trecut lucrarile de infrastructura a franat vanzarile de prefabricate din beton, spun producatorii de profil, care au sperante mai mari pentru 2014.

26 INSTALATII SANITARE
Renovarile si vilele noi aduc pe plus piata bateriilor
Piata de instalatii sanitare - baterii, sisteme de dus si accesorii - a inceput anul pe crestere, tendinta care se va mentine pana la sfarsitul lui 2014.

28 GIPS-CARTON
Patru din cinci placi merg la reabilitari
Piata de gips-carton a inceput acest an cu dreptul, dar livrarile de materiale au nevoie de deblocarea finantarilor pentru a se mentine pe plus pe termen lung.

29 VAR
Sub amenintarea scumpirii gazelor
Folosit in constructii, dar si in alte industrii, precum cea siderurgica, metalurgica, chimica sau agroalimentara, varul reprezinta o piata care da semne de stabilizare anul acesta.

30 VATA BAZALTICA
„Cea mai ieftina energie este cea pe care nu o consumi“
Vånzarile de pe piata locala de vata bazaltica merg mana in mana cu apetitul romanilor pentru eficientizarea energetica. Avand in vedere insa ca noile locuinte vor fi obligate sa respecte anumite standarde in ceea ce priveste izolarea termica, piata de vata ar putea gasi resorturi de crestere in urmatoarea perioada.

31 ASCENSOARE
Stagneaza la 1.000 de lifturi noi pe an
Datele CNCIR arata ca numarul ascensoarelor autorizate anul trecut s-a mentinut la peste 1.000 de unitati.

44 CIMENT
Dilemele fuziunii Lafarge-Holcim
Fuziunea anuntata intre cei mai mari doi jucatori din industria europeana a cimentului, francezii de la Lafarge si elvetienii de la Holcim, va forma un mamut cu 300 de fabrici si vanzari anuale de 30 de miliarde de euro si va reconfigura si piata locala.

48 REZIDENTIAL
Noile cartiere ale Capitalei
In Capitala si imprejurimi constructia de locuinte a iesit anul trecut din criza, in conditiile in care numarul de case si apartamente finalizate a crescut in regiunea Bucuresti - Ilfov cu 16,5%, la 5.275 de unitati.

52 INFRASTRUCTURA
Vise cu 2.440 km de autostrada
Cele mai recente planuri pentru Romania in materie de autostrazi arata ca reteaua locala va inflori pana in 2020, cand 2.440 de kilometri de sosele rapide ar trebui sa uneasca regiunile istorice ale tarii. Cat de fezabile sunt planurile actualilor guvernanti?

56 MOBILA
Miliardarul de la IKEA si istoria de 100 de ani a industriei de mobilier
IKEA, cel mai mare retailer de mobila si decoratiuni interioare din lume, isi deschidea primul magazin pe piata locala in urma cu sapte ani, insa putini sunt cei care stiu ca suedezii erau activi in Romania inca de acum cateva decenii.

60 EXTERN
Ce mai construiesc est-europenii
Constructiile industriale, in special cele din sectorul energetic, si proiectele de infrastructura dezvoltate din fonduri europene, sunt principalele motoare ale industriei constructiilor din Europa Centrale si de Est.

64 JURIDIC
Impozitele si piata imobiliara

 
 
 
Editiile print sunt valabile in limita stocului disponibil. In cazul in care stocul se epuizeaza va fi livrata editia electronica.
Taxele de livrare ale editiilor print vor cadea in sarcina cumparatorului.
 


AFACERI DE LA ZERO