Business Construct - mai - 2015

Business Construct completeaza continutul Ziarului Financiar, cel mai puternic cotiadian de business din Romania, prin analizele documentate si informatiile complete din sectorul constructii-imobiliar. Business Construct se adreseaza prin abordarile sale atat persoanelor interesate de situatia si evolutia pietei de constructii si amenajari dar mai ales top managerilor, oamenilor de decizie din companiile care isi desfasoara activitatea in acest domeniu.

RETROSPECTIVA LUNII

30 ANALIZA - MATERIALE DE CONSTRUCTII

Producatorii au scos din vocabular cuvantul „scadere“ Primul trimestru al anului 2015 a readus zambetul pe buzele producatorilor de material de constructii, care spun ca au avut vanzari cel putin egale cu cele din primele trei luni ale anului trecut, daca nu chiar semnificativ mai mari. Jucatorii avanseaza prognoze optimiste pentru perioada urmatoare, „regresul“ fiind, deocamdata, un termen care nu mai este folosit in estimarile ce tin de 2015.

36 RETAIL Orasul celor zece malluri

Bucurestenii merg in medie cel putin o data pe saptamana „la mall“ si lasa annual intre 1 si 1,5 miliarde de euro in aceste centre comerciale, potrivit calculelor Business Construct. Harta mall-urilor bucurestene va fi intregita in luna mai de deschiderea Mega Mall, o investitie de 165 de milioane de euro ce va intra din start in liga mare a centrelor comerciale, avand o suprafata inchiriabila de peste 72.000 de metri patrati.

42 INFRASTRUCTURA Toate soselele duc catre vest. Estul Romaniei, ignorat de stat

Drumurile care leaga Transilvania de Occident au fost castigatoarele „marii imparteli“ a banilor pentru asfalt in ultimii ani, in timp ce in sudul tarii doar cateva proiecte si-au gasit locul pe lista de prioritati a guvernului de la Bucuresti, iar regiunea de nord-est a devenit aproape invizibila din acest punct de vedere.

48 INTERVIU Attila Beer, Alukönigstahl: „Urmatorii trei ani vor fi cu siguranta buni pentru constructii“

Furnizorul de solutii de fatada si sisteme de tamplarie Alukönigstahl Romania, subsdiara locala a companiei austriece cu acelasi nume, care a livrat produse pentru proiecte precum centrul comercial Sun Plaza sau cladirea de birouri Sky Tower din Capitala, a observat un reviriment al pietei constructiilor in ultima perioada.

50 REZIDENTIAL Dezvoltatorii de locuinte din Capitala „s-au mutat“ de la periferie in oras

Principalul criteriu in achizitia unei locuinte a fost dupa anul 2008 pretul, astfel ca majoritatea noilor proiecte rezidentiale au fost amplasate in cartierele marginase ale Capitalei, preponderent in sud si vest sau in localitatile limitrofe. |n aceste zone, dezvoltatorii, cei mai multi locali, au construit in ultimii sase ani, mii de apartamente. |ncepand de anul trecut insa, dezvoltatorii „s-au mutat:“ si in alte zone din Bucuresti - centru, semicentru sau nord.

56 MOBILA Cei mai mari retaileri de mobila: o piata de 700 mil. euro dominata de retele locale

Cei mai mari zece retaileri de mobila de pe piata locala opereaza o retea de peste 250 de magazine, iar sase dintre aceste retele sunt alimentate de propriile centre de productie. Aceasta este prima analiza despre numarul de magazine de mobila, un sector dominat de antreprenorii locali si despre care nu exista studii de piata. Retailul de mobila reprezinta o piata de aproximativ 700 mil. euro, pe care au intrat doar trei lanturi straine: IKEA, kika si Jysk.

60 EXTERNE Est-europenii incep din nou sa construiasca, caramida cu caramida

Constructiile, unul dintre sectoarele cel mai puternic lovite de criza financiara din 2008, dau primele semne de revenire pe pietele din Europa Centrala si de Est, piete care au raportat in ultimii cinci-sase ani chiar si scaderi de doua cifre. Primii pasi au fost facuti inca de anul trecut, iar pentru 2015 analistii prognozeaza accelerarea ritmului de crestere.

64 JURIDIC Termenul in contractul de antrepriza

Timpul este un element foarte important in economia derularii oricarui contract comercial, insa este absolut esential in cazul contractelor de antrepriza. Asumarea de catre parti a unor intervale de timp ferme, in cadrul carora sa isi indeplineasca obligat iile contractuale, nu reprezinta doar o chestiune ce tine de rigurozitate.

 

Editiile print sunt valabile in limita stocului disponibil. In cazul in care stocul se epuizeaza va fi livrata editia electronica.
Taxele de livrare ale editiilor print vor cadea in sarcina cumparatorului.

Pret: 6.9 lei

 


AFACERI DE LA ZERO