Business Construct - noiembrie 2012

Business Construct completeaza continutul Ziarului Financiar, cel mai puternic cotiadian de business din Romania, prin analizele documentate si informatiile complete din sectorul constructii-imobiliar. Business Construct se adreseaza prin abordarile sale atat persoanelor interesate de situatia si evolutia pietei de constructii si amenajari dar mai ales top managerilor, oamenilor de decizie din companiile care isi desfasoara activitatea in acest domeniu.

Cine a ridicat birourile Bucurestiului

20 VAR Stagnare in volum, plus 5% in valoare

Dupa un prim trimestru in care conditiile meteo au fost potrivnice constructiilor, piata varului a recuperat si a avut pana in prezent o evolutie similara celei de anul trecut.

22 INVELITORI

"Anul provocarilor" pentru producatorii de tigla metalica. Piata locala de invelitori a stat anul acesta sub semnul incertitudinilor de pe plan politic, iar in primele noua luni ale acestui an chiar a inregistrat o usoara scadere.

24 UTILAJE DE CONSTRUCTII

Efervescenta de anul trecut s-a pierdut. Piata locala de utilaje de constructii a stagnat in primele noua luni ale acestui an, dupa ce in 2011 distribuitorii de profil anuntau cresteri chiar mai mari de 50%.

26 POLISTIREN

Proprietarii au inteles ca reabilitarea termica se amortizeaza in 4-5 ani. Asta sustine piata. Piata de polistiren a stagnat sau chiar a cresut usor la noua luni, fiind impulsionata in primul rand de reabilitarile termice care s-au realizat in perioada electorala.

28 ASCENSOARE Lifturile mai mult coboara

Piata de ascensoare, scari, trotuare rulante si platforme va incheia anul 2012 pe minus, pe fondul incetinirii generale din piata constructiilor.

30 PREFABRICATE O piata pe plus, sustinuta de infrastructura

Piata de prefabricate este pe plus in primele noua luni ale anului, pe care il va in cheia in crestere fata de 2011, fiind sustinuta in principal de lucrarile de infrastructura.

44 ANALIZA Cine a mai facut angajari in constructii

Numarul angajatilor din constructii a crescut in ultimul an (august 2012 fata de august 2011) cu 27.000 sau mai bine de 8%, pe fondul unei reveniri importante a segmentului de infrastructura in prima jumatate a acestui an.

48 FOTOREPORTAJ Trei ani pentru o jumatate de primarie

Sediul istoric al Primariei Capitalei de langa Parcul Cismigiu, a intrat de doi ani si jumatate intr-un proces de consolidare. Finalizarea procesului este programata pentru jumatatea anului viitor, dar imaginea santierului lasa impresia ca nici acest proiect nu va scapa de obisnuitele amanari ale proiectelor publice din Bucuresti.

52 ENERGIE VERDE Cate case au apa calda de la soare?

Piata panourilor solare pentru locuinte si-a stopat cresterea intr-un stadiu la care doar 35.000 de locuinte se pot lauda ca au apa calda direct de la soare. Care este potentialul acestei investitii care necesita un buget intre 1.000 si 5.000 de euro?

56 MOBILIER De unde vine cresterea in industria mobilei?

Toamna a venit cu rezultate bune pentru industria de mobila, in conditiile in care jucatorii spun ca si-au facut bugetele, iar o parte dintre ei sunt optimisti vizavi de evolutia din trimestrul patru, cel mai bun din retail.

60 EXTERN Cum a fost criza imobiliara la "vecini"

Toate tarile din Europa Centrala si de Est, cu exceptia Poloniei, au experimentat recesiunea economica timp de mai multe trimestre, ceea ce a avut un impact puternic asupra pietei constructiilor si imobiliarelor.

64 JURIDIC Noi semnale de alarma pe piata rezidentiala si de birouri

Tot mai multe incidente declansate in cadrul complexurilor rezidentiale sau de birouri din Bucuresti si din tara trag semnale


Comanda acum PDF-ul Business Construct (nr 52, numar noiembrie 2012)



AFACERI DE LA ZERO