Business Construct - noiembrie - 2013

 

Business Construct completeaza continutul Ziarului Financiar, cel mai puternic cotiadian de business din Romania, prin analizele documentate si informatiile complete din sectorul constructii-imobiliar. Business Construct se adreseaza prin abordarile sale atat persoanelor interesate de situatia si evolutia pietei de constructii si amenajari dar mai ales top managerilor, oamenilor de decizie din companiile care isi desfasoara activitatea in acest domeniu.

 

Radiografia pietelor din constructii:

16 CIMENT Previziuni sumbre: Piata cimentului s-ar putea contracta cu 2-7%

Florian Aldea, seful Carpatcement Holding, spune ca volumul de lucrari de infrastructura a scazut semnificativ anul acesta, ceea ce a generat un impact „puternic“ asupra intregii piete de constructii.

18 CARAMIZI Orasele mici si medii, cea mai mare scadere a constructiei de locuinte

Estimarile privind evolutia pietei de caramizi in acest an indica o stagnare sau scaderi de pana la 8%, potrivit datelor furnizate de producatori.

22 PROFILURI METALICE Lipsa proiectelor industriale tine vanzarile pe loc

Pe piata locala de profiluri metalice, lipsa unor investitii noi in proiecte industriale nu a putut fi compensata nici anul acesta de micile lucrari realizate de clientii din sectorul rezidential, care folosesc profiluri mici pentru acoperis sau pereti.

24 PAVAJE Au pierdut teren in cea de-a doua parte a anului

Piata de pavaje ar putea incheia 2013 pe minus, in contextul incetinirii generale din constructii, arata previziunile revizuite ale producatorilor.

28 POLISTIREN Reabilitarile, principalul motor al vanzarilor, au ramas fara combustibil

Fabricile de polistiren ar trebui sa lucreze din plin in aceasta perioada, inaintea sezonului rece, insa fondurile de stat din ce in ce mai reduse alocate reabilitarilor termice au „oprit“ motorul vanzarilor, considera majoritatea producatorilor.

31 INSTALATII SANITARE Produsele premium au ajuns sa „muste“ o cincime din piata

Piata de instalatii sanitare - baterii, sisteme de dus si accesorii - se afla in scadere anul acesta, in contextul in care proiectele noi de constructii sunt din ce in ce mai putine, iar apetitul pentru renovari nu se afla la un nivel prea ridicat.

32 TAMPLARIE PVC Banii pentru ferestre sunt tot mai putini

Piata a scazut in primele noua luni din acest an fata de perioada similara din 2012, atat din cauza contractiei volumelor, cat si pe fondul ieftinirilor.

42 INFRASTRUCTURA Autostrada Sibiu - Pitesti, trasa pe dreapta

Autostrada Sibiu-Pitesti, cu o lungime de 116 kilometri si un cost estimat la peste 3 miliarde de euro, a iesit de pe lista de prioritati a companiei de drumuri si are sanse minime sa fie inceputa in urmatorii ani.

46 ANALIZA Constructiile, ultima reduta cucerita de austrieci

Austriecii au investit circa patru miliarde de euro pana in prezent in piata locala de constructii, bani concretizati in investitii imobiliare (Immofinanz, CA Immo, Raiffeisen Evolution, S Immo si altii), fabrici de prelucrare a lemnului (Kronospan, Holzindustrie, Egger) sau de materiale de constructii (Wienerberger, Lasselsberger, Baumit sau Austrotherm) si magazine de bricolaj (BauMax).

52 INVESTITII PUBLICE Cand privatii s-au oprit, trei spitale de stat din Bucuresti atrag investitii de 80 mil. euro

Anul acesta au fost incepute lucrarile la o noua cladire a spitalului de langa Foisor, iar in prezent pe alte doua santiere se lucreaza la spitale, fiecare reprezentand o premiera pentru domeniul in care activeaza, dar si o „paine“ de mancat pentru constructori si producatorii de gresie, vopsea, tamplarie sau alte materiale de constructii.

56 MOBILA Cauta inspiratie la Paris, Milano sau Moscova

Zeci de targuri internationale atrag anual producatorii si retailerii romani de mobila, care incearca sa-si faca loc pe o piata in care concurenta este tot mai puternica.

60 EXTERN Energie pentru constructori

Polonia si Rusia, doua dintre cele mai mari economii din Europa Centrala si de Est, au programat investitii de zeci si respectiv sute de miliarde de euro in urmatorii ani in dezvoltarea unor noi capacitati de productie a energiei electrice sau in extinderea si modernizarea unitatilor existente.

64 JURIDIC Aplicarea clauzei de solidaritate in contractele de achizitii publice. 

 
 
 
Editiile print sunt valabile in limita stocului disponibil. In cazul in care stocul se epuizeaza va fi livrata editia electronica.
Taxele de livrare ale editiilor print vor cadea in sarcina cumparatorului.
 


AFACERI DE LA ZERO