Business Construct - noiembrie - 2014

Business Construct completeaza continutul Ziarului Financiar, cel mai puternic cotiadian de business din Romania, prin analizele documentate si informatiile complete din sectorul constructii-imobiliar. Business Construct se adreseaza prin abordarile sale atat persoanelor interesate de situatia si evolutia pietei de constructii si amenajari dar mai ales top managerilor, oamenilor de decizie din companiile care isi desfasoara activitatea in acest domeniu.

8 RETROSPECTIVA LUNII
Radiografia pietelor din constructii

 

20 CIMENT Un an pagubos: degeaba ai vreme buna, daca lipsesc proiectele de infrastructura
Dupa ce constructiile de infrastructura au intrat in picaj din cauza taierii investitiilor publice, sectorul local de al cimentului a ramas dependent anul acesta de proiectele private.

24 PROFILE METALICE
„Primii care ies din criza sunt antreprenorii mici si mijlocii“
Piata locala de profile metalice a fost sustinuta anul acesta de proiectele din agricultura, dar si de investitiile in proiecte de extindere si modernizare din domeniul industrial.

26 BCA
Vanzarile au crescut cu 15%, dar utilizarea capacitatilor de productie ramane redusa
Primele trei trimestre ale acestui an au adus cre[teri ale vanzarilor de BCA, pe fondul unei dezmortiri a sectorului rezidential, sustinuta inclusiv de vremea prietenoasa.

29 PAVAJE
Cresteri de cel mult 5% dupa primele trei trimestre
Vanzarile de pavaje au terminat in crestere cu 2-5% perioada ianuarie - septembrie, sustinute atat de lucrarile publice, cat si de investitiile private.

30 PLACI CERAMICE
Imobiliarele stau in doar zece investitori. Pretul gresiei a scazut dramatic
Vanzarile de placi ceramice s-au bazat anul acesta in special pe renovari, dar in ecuatie au aparut si o serie de investitii imobiliare noi, in special rezidentiale.

32 CARAMIZI
Vand mai mult, dar scumpirile si taxele „mananca“ din profit
Livrarile de caramizi au inregistrat cresteri in 2014, profitand de surpriza placuta furnizata de evolutia segmentului rezidential.

44 INTERVIU
Hariton, Rigips: In psihicul colectiv a ramas o frica din perioada de varf a crizei
Constantin Hariton, directorul general al Saint-Gobain Construction Products – Rigips Business Unit, vorbeste despre pilonii care au sustinut anul acesta piata locala a constructiilor, dar si despre masurile care pot impulsiona acest sector.

48 BILANT
Proiectele anului: zece investitii de 350 mil. euro care au miscat piata
Doua centre comerciale dezvoltate de NEPI, cinci proiecte de birouri de circa 110.000 de metri patrati, un pasaj rutier, o sala polivalenta si un magazin de bricolaj sunt zece dintre cele mai importante investitii imobiliare si de infrastructura finalizate in acest an.

52 PROFIL DE MANAGER
De la comert cu suc in Rusia la vanzari de 23 mil. euro cu motounelte nemtesti
Ioan Mezei, manager aflat de 15 ani la carma subsidiarei din Romania a producatorului german de motounelte Stihl, povesteste despre cei doi ani petrecuti ca manager Coca-Cola in Rusia, dar si despre ipostaza de antreprenor.

56 MOBILA
Harta celor mai mari exportatori de mobilier din Europa
Romania se afla pe locul zece in Europa din punctul de vedere al exportului de mobila, ierarhie dominata de Germania, Italia si Polonia, tari care au reusit sa se impuna pe harta europeana si sa cumuleze jumatate din exporturi.

60 EXTERN
Est-europenii recupereaza treptat decalajul din infrastructura
Tarile est-europene inregistreaza chiar si dupa sase ani de la izbucnirea ultimei crize financiare mondiale ritmuri de crestere economica sub potential, iar proiectele de infrastructura sunt practic o gura de oxigen pentru economiile din regiune, sufocate de lipsa
investitiilor private si a consumului.

64 JURIDIC
Implicatiile lucrarilor de amenajare cu ocazia inchirierii spatiilor de birouri

 
Editiile print sunt valabile in limita stocului disponibil. In cazul in care stocul se epuizeaza va fi livrata editia electronica.
Taxele de livrare ale editiilor print vor cadea in sarcina cumparatorului.
 
Pret: 6.9 lei (TVA inclus)
 


AFACERI DE LA ZERO