Business Construct

190 de milioane de lei din bugetul statului pentru trecerile la nivel cu calea ferată din regionalele Constanţa şi Galaţi

190 de milioane de lei din bugetul statului pentru...

Autor: Mediafax

03.08.2022, 19:18 108

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunţat miercuri că a desemnat ofertele câştigătoate pentru lucrările de întreţinere şi reparaţie a trecerilor la nivel cu calea ferată de pe raza regionalelor Constanţa şi Galaţi.

Potrivit unui comunicat al companiei, valoarea totală a ofertelor depuse pentru încheierea acordurilor-cadru, aferente celor două loturi, este de 192.195.123,20 de lei, fără TVA.

Lucrările vor fi finanţate din fonduri de la bugetul de stat.

Scopul lucrărilor este înlocuirea elementelor componente ale trecerii la nivel şi ale suprastructurii căii, în vederea eliminării restricţiilor de viteză şi aducerea liniei în parametrii de exploatare proiectaţi, lucrări care vor contribui în mod direct la creşterea gradului de confort şi de siguranţă pentru transportul feroviar şi, implicit, pentru transportul rutier, prin realizarea inclusive a planeităţii zonei carosabile a trecerilor la nivel cu calea ferată.

Acordurile-cadru se vor derula pe o perioadă de 4 ani şi au ca obiectiv stabilirea termenilor şi condiţiilor ce vor guverna contractele sectoriale de lucrări.

Luni, CFR SA a anunţat ofertele desemnate câştigătoare pentru lucrările similare de pe raza regionalelor Timişoara, Cluj şi Iaşi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO