Business Construct

A început modernizarea Teatrului Naţional

A început modernizarea Teatrului Naţional
27.04.2011, 23:06 357

Proiectul de reabilitare şi extindere a Teatrului Naţional dinBucureşti (TNB), cu o valoare de circa 50 de milioane de euro, afost câştigat de consorţiul format din Aedificia Carpaţi (PetreBadea) şi Romtest Electronic (Ion Tudoran), care au începutlucrările în primăvara acestui an.

"Lucrările au început deja în luna martie şi în 28 de luni (îniunie 2013 - n.red.) urmează să fie finalizate. În primeledouă-trei luni se va lucra în special la demolarea faţadei de laSala Mare a Teatrului şi la consolidarea corpului B, dintre SalaMare şi Teatrul de Operetă", a declarat Bogdan Trâmbaciu,directorul Unităţii de Management a Proiectului (UMO), instituţiaresponsabilă de organizarea licitaţiilor pentru investiţii dincadrul Ministerului Culturii.

Consorţiul Aedificia-Romtest a câştigat încă din primăvaraanului trecut licitaţia la TNB, având singura ofertă care aîndeplinit condiţiile tehnice pentru participarea la licitaţiaelectronică la care s-au înscris zece firme şi consorţii. Ulterior,licitaţia a fost contestată la Consiliul Naţional de Soluţionare aLicitaţiilor de către trei participanţi, iar consorţiul RotaryConstrucţii-ACM 4 a depus contestaţie la Tribunalul Bucureşti.

Deciziile au fost favorabile celor de la Aedificia-Romtest întoate cazurile. Clădirea TNB va fi realizată după modelul TeatruluiBarbican Hall din Londra, urmând să fie transformată într-un centrucultural care să fie deschis de dimineaţa până seara târziu.Numărul locurilor în sălile de spectacol va fi aproape dublu, de la1.720 la peste 3.100.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO