Business Construct

Academia Română restaurează Casa Oamenilor de Ştiinţă din Lahovari, imobil evaluat la 12-15 mil. euro

Academia Română restaurează Casa Oamenilor de...

Autor: Bogdan Alecu

22.06.2017, 00:05 511
Unul dintre cele mai spectaculoase imobile istorice din centrul Capitalei, Casa Oamenilor de Ştiinţă din Piaţa La­hovari va intra într-un amplu proces de restaurare şi consolidare în care sta­tul român va investi între 1,5 şi 3 mil. euro.
 
„Pentru a pune în valoare acest imobil, Academia Română a obţinut certificatul de urbanism  de la Primăria Capitalei şi a solicitat sprijin de la Ministerul Dezvoltării, prin Compania Naţională de Investiţii pentru realizarea investiţiei“, a spus Victor Voicu, secre­tarul general al Academiei Române.
 
Cu privire la activităţile care se vor desfăşura după reabilitarea şi moder­nizarea imobilului, Academia Română va menţine scopul, dar şi activităţile care se derulează în imobil în prezent, adică va funcţiona în continuare ca restaurant.
 
„Restaurarea unui astfel de imobil poate costa, dacă este nevoie şi de lu­crări de structură şi de consolidare, între 500 şi 1.000 de euro metrul pătrat construit.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO