Business Construct

Acoperişuri de peste 150 mil. euro. „Există posibilitatea unor achiziţii şi preluări ale unor jucători“

Potrivit estimărilor jucătorilor, piaţa de acoperişuri se situează între 150 şi 180 mil. euro, luând în calcul nu doar ţigla metalică, ci şi pe cea din ceramică sau beton.

Potrivit estimărilor jucătorilor, piaţa de acoperişuri se situează între 150 şi 180 mil. euro, luând în calcul nu doar ţigla metalică, ci şi pe cea din ceramică sau beton.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.02.2017, 00:05 453
Piaţa de acoperişuri s-a polarizat în ultimul an, câştigând teren jucătorii mari în detrimentul producătorilor mici, spun companiile din acest sector. În aceeaşi măsură a crescut interesul cumpărătorilor pentru produse premium, tendinţă care creşte veniturile producătorilor, pentru că produsele premium sunt şi cele mai scumpe.
 
Potrivit estimărilor jucătorilor, piaţa de acoperişuri se situează între 150 şi 180 de milioane de euro, luând în calcul nu doar ţigla metalică, ci şi pe cea din ceramică sau beton.
 
„Piaţa învelitorilor a fost în creştere în 2016. A doua jumătate a anului 2016 a fost marcată de o apreciere semnificativă a preţului materiilor prime (oţel), lucru ce va influenţa politica nostră comercială şi structura vânzării în acest an. Am remarcat o polarizare a pieţei prin consolidarea poziţiei principalilor jucători şi diminuarea ponderii jucătorilor mici. Din punctul meu de vedere, acest proces se va accentua, ţinând cont şi de faptul că există posibilitatea unor achiziţii şi preluări ale unor jucători actuali“, spune Dan Mircescu, director general Final Distribution, unul dintre principalii jucători pe piaţa locală a acoperişurilor.
 
Categoriile de clienţi s-au diversificat mai mult anul trecut comparativ cu anii precedenţi, împărţindu-se între clienţii care caută pro­dusele mai ieftine şi mai slabe calitativ, în magazine de tip DIY (do it yourself - engl.), şi cei care aleg produse pre­mium, mai scumpe, şi care solicită chiar con­sultanţă de specialitate pentru achiziţia lor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO