Business Construct

AdePlast renunţă la proiectul unei fabrici de 20 de milioane de euro, dar şi la ajutorul de stat aprobat

Marcel Bărbuţ, acţionar al AdePlast, spune că unul dintre motivele pentru care a renunţat la ajutorul de stat este „instabilitatea mediului economic şi politic”.

Marcel Bărbuţ, acţionar al AdePlast, spune că unul dintre motivele pentru care a renunţat la ajutorul de stat este „instabilitatea mediului economic şi politic”.

Autor: Andreea Neferu

16.07.2014, 00:06 714
Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, controlat de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a renunţat la ajutorul de stat de 7,3 milioane de euro obţinut anul trecut pentru construirea unei fabrici de vată bazaltică, investiţie care se ridica în total la 19,5 milioane de euro şi urma să creeze 120 de noi locuri de muncă.
 
Astfel, AdePlast a sistat „pentru moment“ proiectul noii unităţi de producţie.
 
„Am luat această decizie având la bază două motive substanţiale. Până la momentul la care ar fi trebuit să începem construcţia, nu a fost identificat un producător de echipamente care să ne inspire încredere totală. Construcţia unei fabrici de vată bazaltică (…) este o activitate extrem de sofisticată, iar producătorii de echipamente nu ne-au convins că pot instala capacităţile în timing-ul impus de coordonatele proiectului. (…) Instabilitatea mediului economic şi politic din ţara noastră a fost cel de-al doilea motiv“, a spus Bărbuţ. El a adăugat că AdePlast a evaluat inclusiv riscul ca statul să întârzie foarte mult plata ajutorului de stat, astfel că activitatea companiei ar fi putut fi afectată „radical“.
 
Prin obţinerea ajutorului de stat, AdePlast se afla la a doua încercare de a găsi o sursă de finanţare pentru fabrica de vată bazaltică, după ce anul trecut compania a încercat să se listeze la bursă, dar oferta lansată pe piaţa de capital a eşuat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO