Business Construct

Adrian Urdă, Cometex, dezvoltatorul imobiliar al grupului Altex: Avem în plan investiţii în retail de peste 200 mil. euro până în 2025. În Giurgiu, Focşani şi Zalău vom avea inclusiv proiecte mixte, cu rezidenţial

Adrian Urdă, Cometex, dezvoltatorul imobiliar al...

Autor: Bogdan Alecu

30.01.2023, 19:00 774

Cometex, dezvoltator imobiliar de parcuri de retail parte a grupului Altex, are în plan zece noi proiecte de retail în 2023 în care va investi aproape 80 mil. euro, iar cu cele din 2024 şi început de 2025 bugetul ajunge la 200 mil. euro pe măsură ce ia în vizor oraşe secundare şi terţiare din România.

Dezvoltarea lanţurilor de supermarketuri şi magazine de discount la nivel naţional alături de creşterea componentei de rezidenţial în Bucureşti şi Ilfov determină Grupul Altex să accelereze planurile de investiţii, mizând inclusiv pe componente verzi, cu panouri fotovoltaice şi staţii de încărcare pentru maşini electrice care să permită astfel inclusiv accesarea de credite cu dobânzi mai scăzute.

„Ca buget de investiţii, suntem la peste 200 mil. euro cu proiectele în 2023, 2024 şi o parte din 2025. Anul acesta vom inaugura 10 proiecte Cometex în România. Primul care va fi lansat este Caransebeş. Un proiect mic, pe un teren de 6.000 mp, o clădire de 2.200 mp cu Altex şi Kik. Va fi deschis la mijloc de martie. În a doua jumătate a anului va veni investiţia din Voluntari, de 9 mil. euro, care cu 6.000 mp va fi cel mai mare magazin al nostru şi va avea inclusiv panouri fotovoltaice“, a spus Adrian Urdă, CEO  al Cometex.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO