Business Construct

Afacerile Comelf Bistriţa au crescut în primele nouă luni cu 21%, la 33 mil. euro

Afacerile Comelf Bistriţa au crescut în primele nouă...

Autor: Laurentiu Cotu

21.11.2014, 00:06 235
Producătorul de echipamente pentru construcţii şi industria energetică Comelf Bistriţa (CMF), controlat indirect de Constantin Savu şi Emanuel Babici, a avut în primele nouă luni o cifră de afaceri de 145,6 mil. lei (aproximativ 33 mil. euro), în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Compania spune că va încheia anul în curs cu afaceri totale de 180 mil. lei (40,5 mil. euro), cu 17% mai mari decât cele de anul trecut.
 
„În primele nouă luni am înregistrat o creştere cu 21% a afacerilor faţă de perioada similară din anul trecut, determinată de asimilarea în fabricaţie a unor produse noi, dar şi de volumul mai mare de utilaje şi echipamente de montaj. Astfel, cifra de afaceri prevăzută în bugetul pentru acest an va fi realizată“, a   declarat pentru ZF Transilvania Dorin Stoian, director general al Comelf.
 
Compania din Bistriţa produce echipamente pentru industria energetică şi utilaje pentru lucrări terasiere şi compo­nente ale acestora, peste 97% din producţia Comelf livrându-se la export sau intraco­munitar. Comelf a început să producă, mai ales după criza econo­mi­că, carcase pentru ge­neratoare şi motoare elec­trice de mare putere, suban­sambluri pentru insta­laţii de ridicat montate pe nave, noi tipuri de şa­siuri uşoare pentru excava­toare, echipamente din oţel inoxi­dabil şi din aluminiu pentru centrale energetice cu tur­bină pe gaz, şi a extins gama de componente pentru centrale eoliene.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO