Business Construct

Afacerile fabricii de construcţii metalice Rosendahl din Satu Mare au scăzut cu 64% în 2020, ajungând la 12,7 mil. lei

Afacerile fabricii de construcţii metalice Rosendahl din...

Autor: Laurentiu Cotu

22.10.2021, 12:41 382

Rosendahl Nextrom, filiala locală a Rosendahl Nextrom GmbH Austria, parte a grupului austriac Knill Gruppe, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 12,7 mil. lei (2,6 mil. euro), în scădere cu 64% faţă de anul anterior, când compania a realizat afaceri totale de 35,3 mil. lei (7,4 mil. euro), conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor. Rosendahl Nextrom şi-a diminuat anul trecut pierderea, ajungând la 7.663 de lei (1.600 de euro), de la un rezultat negativ de 621.522 de lei (131.000 de euro), înregistrat în 2019, potrivit datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 98 de angajaţi.

’’Datorită recentei schimbării a modelului de business, în filiala din România nu mai avem vânzări directe şi lucrăm ca extensie a companiei mama, din Austria. Cifra noastră de afaceri reflectă doar costurile cu forţa de muncă şi cele operaţionale’’, au declarat anterior pentru ZF reprezentanţii Rosendahl Nextrom.

Compania Rosendahl Nextrom a investit în ultimii trei ani 4,8 mil. euro pentru creşterea şi modernizarea fabricii de construcţii metalice din Satu Mare. Compania este specializată în  fabricarea de construcţii metalice, cablarea dulapurilor de comandă, asamblare mecanică şi electrică, testarea maşinilor complete. Compania a demarat în 2018 o investiţie într-o nouă hală, în vederea extinderii capacităţii de producţie, şi o clădire nouă de birouri, pe care le-a inaugurat în primavara anului 2019.

Compania Rosendahl Nextrom (fosta Rosendahl Industrial Services) a fost înfiinţată în anul 2001 la Satu Mare cu principal domeniu de activitate fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice. Rosendahl Nextrom este controlată de compania austriacă Rosendahl Nextrom GmbH, parte a Knill Gruppe, o afacere de familie de peste 300 de ani.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO