Business Construct

AFI Europe vrea să cumpere birourile NEPI-Rockcastle din România într-o tranzacţie de 310 mil. euro. Pentru prima dată în ultimii zece ani, randamentul dintr-o tranzacţie mare de birouri coboară sub 7% în euro pe an

Portofoliul AFI Europe în România este evaluat la puţin peste 1 miliard de euro

Portofoliul AFI Europe în România este evaluat la puţin peste 1 miliard de euro

Autor: Bogdan Alecu

17.07.2019, 07:12 726

AFI Europe a semnat o ofertă neangajantă că vrea să cumpere cele patru proiecte de birouri din România ale sud-africanilor ♦ Pentru prima dată în ultimii zece ani, yieldul dintr-o tranzacţie coboară sub 7%.

AFI Europe, proprietarii mal­lului AFI Palace Cotroceni, au semnat o scrisoare de in­tenţie cu o ofertă nean­ga­jan­tă pentru achiziţia porto­foliului de birouri din România al NEPI-Rockcastle.

Conform scrisorii, NEPI oferă exclusi­vi­tate ce­lor de la AFI pentru a realiza procedura de due diligence pentru cele patru clădiri de birouri de clasă A cu o suprafaţă totală de circa 170.000 mp şi evaluate la 309,2 mil. euro la 31 decembrie 2018.

„Scrisoarea de intenţie pentru achiziţia portofoliului NEPI face parte din strategia noastră de dezvoltare pe termen lung. Pe lângă proiectele imobiliare pe care le-am dezvoltat, suntem şi o companie de investiţii şi căutăm permanent noi oportunităţi pe piaţă“, a de­clarat Doron Klein, CEO al AFI Europe România şi Cehia. În funcţie de încheierea cu suc­ces a procesului de due-diligence şi de în­deplinirea altor condiţii specifice, cele două părţi vor decide asupra următoarelor etape.

În prezent portofoliul AFI Europe în România este evaluat la puţin peste 1 miliard de euro, cele mai scumpe active fiind mallul AFI Cotroceni alături de birourile AFI Park. La acestea se pot adăuga intenţiile de a cumpăra 75% din acţiunile proiectului Casa Radio, contra sumei de 60 mil. euro, iar în cazul în care ar prelua birourile NEPI, va­loa­rea întregului portofoliu s-ar apropia de 1,5 miliarde de euro.

După ce NEPI-Rockcastle a vândut către Dedeman participaţia de 50% din birourile The Office din Cluj-Napoca, din portofoliul din România al fondului de investiţii mai fac parte clădirile City Business Centre Timişoara (47.600 mp GLA), Floreasca Business Park - Floreasca 169A (36.300 mp GLA), Lakeview (25.600 mp GLA) şi Aviatorilor8 (7.700 mp GLA). După vânzarea portofoliului de birouri, singurul proiect office pe care NEPI îl va mai deţine în România va fi viitorul turn pe care îl va construi lângă mallul Promenada din Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO