Business Construct

Africa Israel investeste 500 mil. euro pe locul fabricii Laromet

Africa Israel investeste 500 mil. euro pe locul fabricii Laromet
30.08.2007, 17:35 132

AFI Europe, divizia grupului imobiliar israelian Africa Israel Investments, care dezvolta proiectul Cotroceni Park din Capitala, a achizitionat terenul pe care se afla in prezent fabrica Laromet, intinsa pe o suprafata de 155.000
de metri patrati, pentru care a platit 77,5 mil. euro. In locul fostei fabrici, compania va investi circa 500 de milioane de euro pentru dezvoltarea unui minicartier.
La aceasta valoare, AFI Europe a derulat cea mai mare tranzactie cu teren de pe piata Capitalei, potrivit consultantilor de pe piata. "Toate proiectele noastre sunt de mari dimensiuni si toate investitiile in terenuri au fost realizate pentru viitoare dezvoltari. Nu suntem intermediari de terenuri. In urmatorii ani, estimam sa ajungem la investitii totale de un miliard de euro in Romania", a declarat Reuven Havar, country manager al companiei de dezvoltare imobiliara Africa Israel.
Principalul actionar al Africa Israel este Lev Leviev, unul dintre cei mai bogati oameni de afaceri din Israel, care detine peste 80% din actiunile companiei. Leviev se afla pe locul 210 intre cei mai bogati oameni din lume, potrivit Forbes, cu o avere estimata la peste patru miliarde de dolari.
Unul dintre cele mai mari proiecte ale Africa Israel Investments in Romania este Cotroceni Park Mall, cu o suprafata de 150.000 mp si 130.000 mp de birouri. Finalizarea constructiei mall-ului este programata pentru jumatatea anului 2008.
Primul proiect din afara Bucurestiului al companiei Africa Israel va fi realizat la Arad, denumit Arad Palace, unde va fi dezvoltat un complex format din birouri, centru comercial si locuinte. "Am demolat constructiile care erau pe terenul din Arad si asteptam aprobarea Planului Urbanistic Zonal", a precizat Havar. Investitia in acest proiect este estimata la 50 de milioane de euro.
Printre cele mai mari tranzactii cu terenuri din Capitala se numara achizitia fabricilor Electrotehnica, cu 30,6 mil. euro de catre grupul spaniol IUE Imobiliare, Frigocom, cu 17,5 mil. euro de catre spaniolii de la Gran Via sau fosta baza Spartac din Titan cu 53 mil. euro.
AFI Europe detine proprietati rezidentiale, mall-uri comerciale si hoteluri in Romania, Cehia, Serbia si Bulgaria.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO