Business Construct

Akcent Development demarează un nou proiect rezidenţial de 75 mil. euro

Akcent Development demarează un nou proiect rezidenţial...

Autor: Bogdan Alecu

14.12.2021, 16:04 1134

Antreprenorul Alin Niculae omul din spatele Oscar Downstream, prin dezvoltatorul Akcent Development continuă strategia de investiţii pe piaţa imobiliară din România prin lansarea unui nou proiect rezidenţial în Bucureşti, Akcent City, de 810 locuinţe, investiţie de aproximativ 75 milioane de euro.

Proiectul va fi construit în cartierul Bucureştii Noi din sectorul 1, în apropierea podului Constanţa, unde Akcent Development deţine un teren de 20.000 mp. Zona în care se află proiectul este în plină dezvoltare şi a atras în ultimii ani atenţia investitorilor care în mod tradiţional se uitau spre alte zone din Bucureşti, precum Floreasca-Barbu Văcărescu sau nordul Bucureştiului.

Conectarea cartierului cu celelalte cartiere din Bucureşti şi centrul oraşului prin constructia viitoarei magistrale 6 de metrou a crescut atractivitatea zonei.

“Investiţia de 75 milioane de euro este doar o parte a planurilor pe care le avem în viitorul apropiat. Credem în zona Bucureştii Noi, unde se prefigurează ca un nou pol de dezvoltare imobiliară, cu funcţionalităţi mixte, respectiv rezidenţial, birouri, retail”, a spus Laurenţiu Afrasine, CEO Akcent Development.

Ansamblul va avea cinci blocuri de 10 etaje, cumulând 104.000 metri pătraţi construiţi şi două niveluri de subsol. În plus, Akcent City va oferi o suprafaţă generoasă de spaţii verzi, de 6.200 metri pătraţi, din care parcuri şi locuri comune de agrement de circa 2.000 metri pătraţi.

În prezent, se lucrează la demolarea construcţiilor de pe teren, care urmează să fie finalizată în această lună. Construcţia proiectului este programată să înceapă în luna ianuarie.

Akcent Development este unul dintre cei mai dinamici dezvoltatori de locuinţe din Bucureşti, cu 20 de ani de prezenţă pe piaţa imobiliară din Capitală şi un portofoliu de aproximativ 7.500 de apartamente finalizate, dintre care peste 3.000 de apartamente în proiecte precum Cloud 9, 21 Residence sau 20 Residence. Alte două proiecte rezidenţiale urmează a fi dezvoltate în zona de nord a Bucureştiului. Pe segmentul de birouri, compania s-a concentrat pe proiecte boutique, precum Mendeleev Office 5, Eminescu Offices, Rosetti Tower şi Oscar One, situate în zona centrală a oraşului, ce beneficiază de acces facil la mijloace de transport în comun şi de o gamă largă de facilităţi în împrejurimi.

  
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO