Business Construct

Alex Morar, NEPI Rockcastle: Analizăm în continuare noi achiziţii în România. Suntem pe cale să cumpărăm un nou teren

Alex Morar, CEO al fondului de investiţii NEPI Rockcastle.

Alex Morar, CEO al fondului de investiţii NEPI Rockcastle.

Autor: Bogdan Alecu

20.12.2018, 00:07 2510

NEPI Rockcastle, cel mai mare pro­prietar de malluri din România se uită în continuare după terenuri pentru dezvoltarea de noi malluri, dar şi după proiecte deja construite, pe măsură ce fondul de investiţii doreşte să-şi extindă portofoliul.

„Analizăm posibilitatea de a rea­liza noi achiziţii, atât terenuri noi, cât şi proiecte gata construite. Acum suntem pe cale să cumpărăm un teren într-un oraş din top 15 cele mai mari din România. Ne-ar plăcea să fim prezenţi în oraşe precum Cluj şi Iaşi, două oraşe mari unde NEPI nu este prezent“, a spus Alex Morar, CEO al fondului de investiţii NEPI Rockcastle. El consideră că preţurile terenurilor nu sunt prea mari, însă orice achiziţie este realizată după un calcul. „Analizăm costul construcţiei, preţul terenului, chiriaşii pe care îi atragem şi dacă la final obţinem randamentul dorit, atunci cumpărăm, altfel nu. Am avut tranzacţii în care am semnat la un preţ sub 50% din preţul cerut iniţial“, a subliniat Alex Morar.

Cel mai recent proiect deschis de NEPI în România este mallul de 40 mil. euro de la Satu Mare pe terenul fabricii de mobilă Sarmex.

„Un mall într-un oraş precum Satu Mare generează efervescenţă, iar aceasta poate atrage mai departe atenţia unui alt investitor care vizează construcţia unei fabrici, a unei clădiri de birouri şi implicit mai departe mallul antrenează o mişcare pentru economia locală. În cazul Satu Mare, oraşul este mare, cu 100.000 de locuitori şi cu un mall de 30.000 mp cu «ancoră» de food şi entertainment, restaurante, cinema, bowling“, a explicat Alex Morar.

El a subliniat că pentru a susţine un astfel de centru, ai nevoie de un oraş de 100.000 de locuitori şi mai trebuie luată în calcul şi puterea de cumpărare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO