Business Construct

Alex Skouras, managing partner Alesonor: Cred că piaţa de astăzi caută un stil de viaţă, un produs care răspunde nevoilor unei familii. Noi credem că soluţia este un proiect mixt cu precădere pe zona rezidenţială, dar cu orientare către o comunitate sustenabilă care are un ecosistem de 360 de grade

ZF BIROURI ŞI REZIDENŢIAL ’22

Alex Skouras, managing partner Alesonor: Cred că piaţa...

Autor: Mircea Nica

29.09.2022, 11:15 147

Soluţia pentru piaţa din perzent este un proiect mixt, cu precădere pe zona rezidenţială, dar cu o orientare către o comunitate sustenavilă care are un ecosistem de 360 de grade şi care răspunde tuturor nevoilor unei familii, a explicat Alex Skouras, managing partner Alesonor, în cadrul Conferinţei ZF BIROURI ŞI REZIDENŢIAL ’22

„Prin parteneriatul anunţat acum două zile vom aveam în Amber Forest o facilitate care va aduce valoare rezidenţilor şi întregii comunităţi. Vor avea un restaurant, bar, cinema, măcelărie, brutărie, cu tot ce au nevoie. Cred cu tărie că acesta este nevoia pieţei. Având 31 ha cu 700 unităţi am văzut că piaţa a reacţionat bine. Am vândut 350 unităţi şi nu am livrat încă primele unităţi. Acestea ar trebui să fie livrate anul viitor”, a spus Alex Skouras.

El a mai explicat că a avea un hub de co-working în cadrul unui proiect rezidenţial nu mai este un plus, ci a devenit o nevoie.

„Să ai un hub de co-working în zona rezidenţială este o nevoie. Putem spune acelaşi lucru şi despre facilităţile de care au nevoie copiii şi adulţii. În proiectul nostru avem 85% din teren neconstruit. Sunt multe elemente la care dacă un dezvoltator ţine cont de ele atunci posibilitatea de a livra o casă unei familii este mult mai mare încă din faza iniţială de design. Am văzut în Bucureşti şi în alte oraşe că mai întâi se fac construcţiile clădirilor, iar apoi se ia în considerare strada, zona verde. Vedem că sunt porţiuni în care nu poţi avea două strazi care trec una pe lângă cealaltă. Aceste elemente trebuie gândite de la început”, a mai adăugat Alex Skouras.