Business Construct

Allianz a închiriat birouri în nordul Capitalei pentru dezvoltarea unui centru de servicii cu 400 de angajaţi

Floreasca Park este un proiect nou de birouri, dat în folosinţă la începutul acestui an în urma unei investiţii de circa 70 de milioane de euro.

Floreasca Park este un proiect nou de birouri, dat în folosinţă la începutul acestui an în urma unei investiţii de circa 70 de milioane de euro.

Autor: Cristi Moga

23.05.2014, 00:08 4014

Gigantul german Allianz, com­pa­nie de asigurări cu venituri de peste 110 miliarde de euro în 2013 la nivel mondial, a închiriat în cadrul pro­iec­tului Floreasca Park din nordul Capitalei un spaţiu de birouri de până la 3.500 de metri pătraţi care va fi ocupat în etape prin dezvoltarea unui centru global de servicii.

Germanii au pe piaţa locală de 20 de ani ope­raţiuni în cadrul unui parteneriat cu omul de afaceri Ion Ţiriac, compania de asi­gu­rări Allianz-Ţiriac realizând anul trecut prime brute subscrise de 209 milioane de euro.

Acum însă, Allianz vrea să mute în România activitatea unui centru de servicii din vestul Europei datorită costurilor mai scăzute cu salariile şi spaţiile de birouri de pe piaţa locală, la scurt timp după ce şi gigantul bancar Deutsche Bank a deschis la Bucureşti un centru tehnologic în cadrul căruia va angaja 500 de persoane.

În vara anului trecut germanii au înfiinţat la nivel local o sucursală a diviziei Allianz Managed Operations & Services (AMOS) din München, iar pe site-urile de rectutare AMOS a început deja să caute angajaţi pentru poziţii precum financial reporting specialist, project manager pentru corporate real estate services, training coordinator pentru Global HR Shared Services sau vorbitori de limbă germană pentru agenţii din call center.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO