Business Construct

Altădată una dintre marile fabrici locale din industria de profil, producătorul de mobilă Alprom Piteşti a intrat în insolvenţă

Altădată una dintre marile fabrici locale din industria...

Autor: Ioana David

16.07.2014, 00:05 651
Producătorul de mobilă Alprom Piteşti, care în trecut era una dintre marile fabrici locale din industria de profil, a intrat în insolvenţă luna trecută, la cererea proprie, în vederea reorganizării. Bazele combinatului au fost puse în 1963, iar înainte de criză realiza afaceri de peste 20 mil. euro, în principal la export.
 
„Datoriile erau foarte mari către Finanţe. S-au mai plătit din ele, însă s-au adunat majorările şi penali­ză­rile“, a spus Banu Antonel, directorul general al com­paniei care a preluat această funcţie în 2009, răspunzând la o în­tre­bare legată de motivele care au stat la baza in­trării în in­sol­venţă. El a adăugat că datoriile companiei sunt de apro­ximativ 70 de miliarde de lei vechi (7 mil. lei sau 1,6 mil. euro), acestea fiind datorii vechi care s-au adunat pe parcursul anilor.
 
Potrivit directorului general, compania a resimţit puternic scăderile de pe piaţa de mobilă, în special cele de la export, pierzând clienţi externi importanţi precum cei din Moscova. De asemenea, Alprom a avut clienţi în Franţa care au intrat în insolvenţă, dar şi în Elveţia, care sunt în reorganizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO