Business Construct

Americanii de la Azur au ajuns la afaceri de 17 mil. euro în primul semestru, plus 7%

Americanii de la Azur au ajuns la afaceri de 17 mil. euro...

Autor: Laurentiu Cotu

26.07.2017, 00:05 239

Producătorul de lacuri şi vopsele Azur din Timişoara, subsidiară a ICC Industries INC New York, a avut în primul semestru o cifră de afaceri de peste 77 mil. lei (circa 17 mil. euro), mai mult cu 7% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Până la finalul anului, compania estimează afaceri totale de 155,7 mil. lei (34 mil. euro), în creştere cu 15% faţă de anul trecut, când Azur a realizat o cifră de afaceri de 135,6 mil. lei (peste 30 mil. euro).

„Piaţa internă în primele 6 luni ne-a oferit foarte puţine speranţe de evoluţie pozitivă, fiindcă funcţionăm într-o industrie unde există o nevoie foarte mare de produs, care se materializează la nivel de cerere extrem de puţin. Sunt efecte ale sezonalităţii - anul acesta înregistându-se un sezon relativ rece şi ploios până în luna mai - dar în special ale lipsei de predictibilitate şi ale incertitudinii, care influenţează în măsură foarte mare comportamentul de cumpărare“, a declarat pentru ZF Transilvania Zoltan Jakab, directorul general al companiei Azur.

Compania comercializează lacuri şi vopsele sub mărcile Roua, Evrika, Edil, brandul Qtek şi sistemul de nuanţare Natura, colaborând atât cu furnizori de pe piaţa locală, în special pentru ambalaje, cât şi cu furnizori externi. Ponderea cea mai mare o au însă furnizorii externi de materii prime, conform unor informaţii furnizate anterior de companie. Azur exportă în principal pe piaţa europeană, în ţări precum Germania, Franţa, Marea Britanie, Ungaria sau Albania, potrivit unor informaţii anterioare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO