Business Construct

Analiză ZF. Aeroporturile se pregătesc pentru un trafic în creştere: investiţii de aproape 600 mil. euro pentru extindere sau modernizare

Analiză ZF. Aeroporturile se pregătesc pentru un trafic...

Autor: Miruna Diaconu

09.11.2022, 00:07 195

Anul trecut, numărul de pasageri înregistraţi pe aeroporturile locale a fost de 11,2 milioane, faţă de 23 de milioane în 2019, când a fost raportat un record al numărului de pasageri.

Aproape toate aeroporturile din ţară derulează sau ur­mează să demareze lucrări de extindere şi moder­nizare. Valoarea totală a investiţiilor în aeropor­turile locale depăşeşte 600 milioane euro, aici fiind luată în calcul şi construirea aeroportului din Braşov, de pe care ar urma să fie operate curse din a doua jumătate a anului viitor.

Investiţiile în aeroporturi reprezintă o pregătire a terminalelor locale pentru creşterea traficului estimată în anii următori, dar şi pentru a nu pierde banii alocaţi aeropor­turilor prin Programul Opera­ţional Infrastructura Mare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO