Business Construct

Analiză ZF: Cinci din liderii de acum zece ani din construcţii au ajuns în insolvenţă sau faliment

Analiză ZF: Cinci din liderii de acum zece ani din...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

13.02.2020, 07:00 1315

Insolvenţe, falimente, afaceri în declin - sunt tendinţele care au mişcat piaţa construcţiilor din România în ultimii zece ani. Puţine sunt companiile care au reuşit să se menţină în topul celor mai mari constructori de pe plan local din 2008 până în 2018, arată o analiză a ZF, care evidenţiază evoluţia firmelor de profil aflate în top zece după cifra de afaceri din 2008.

Romstrade, Tehnologica Radion, Euro Construct Trading ’98, Delta ACM, Alpine SA sunt firmele care au luat calea insolvenţei sau a falimentului în perioada 2008-2018. De altfel, construcţiile sunt sectorul din care au venit în ultimele decenii cele mai multe insolvenţe în rândul companiilor antreprenoriale. Hidroconstrucţia şi PA&CO au continuat să-şi reducă afacerile în perioada 2008-2018.

De cealaltă parte, în rândul veştilor bune din construcţii, Astaldi a devenit unul dintre cei mai mari cinci angajatori din domeniul construcţiilor, cu aproape 1.000 de salariaţi, Strabag şi-a consolidat poziţia pe piaţa locală, urcând pe locul al doilea în topul constructorilor în 2018, cu afaceri de aproape 700 de milioane de lei, iar lider a devenit Bog’Art, companie locală deţinută de Raul Doicescu, ale cărei afaceri s-au apropiat de 1 miliard de lei în 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO