Business Construct

Analiză ZF. Cum arată portofoliul de contracte de achiziţii publice al celor mai mari 20 de constructori?

Supliment Construcţii

Adriana Iftime, director general, FPSC: Nu înseamnă că, dacă ai doar contracte publice, ai numai de câştigat. Nu este o garanţie a succesului. Echilibrul este important.

Adriana Iftime, director general, FPSC: Nu înseamnă că, dacă ai doar contracte publice, ai numai de câştigat. Nu este o garanţie a succesului. Echilibrul este important.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

25.10.2022, 00:00 139

♦ Firme precum cele deţinute de familia Umbrărescu – Spedition UMB, Tehnostrade şi Sa & Pe Construct – au fiecare contracte în valoare de peste 1,7 miliarde de lei, Dorinel Umbrărescu fiind, de altfel, un nume celebru când vine vorba de proiecte majore de infrastructură realizate în România ♦ La vârful pieţei construcţiilor, atât ca cifră de afaceri, cât şi ca valoare a contractelor de achiziţii publice, se mai regăseşte constructorul austriac Strabag ♦ Construcţii Erbaşu este o altă companie care şi-a făcut un portofoliu solid de proiecte publice.

Proiectele publice, o sursă importantă de bani pentru companiile de construcţii, sunt direct proporţionale cu ritmul de creştere al cifrelor de afaceri, aşa cum reiese, în linii mari, din datele centralizate de ZF de pe platforma de analiză finan­ciară a companiilor Confidas.ro.

Astfel, în general, firmele care şi-au găsit un loc la vârful industriei de construcţii se remarcă şi prin contractele „bogate“ de achiziţii publice, semn că, de multe ori, curajul de a se implica în proiecte cu bani publici, cu toate riscurile pe care le presupune această aventură, vine şi cu beneficii.

„Există totdeauna un risc atunci când vine vorba de proiectele publice, dar în general, pentru astfel de lucrări, chiar dacă plăţile au avut întârzieri, ele s-au făcut în cele din urmă. Sunt firme pentru care însă o întârziere poate fi dăunătoare, în timp ce altele pot suporta mai mult şi mai bine o întârziere a plăţilor“, spune Adriana Iftime, directorul general al Federaţiei Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO