Business Construct

Analiză ZF. Luna septembrie a adus cea mai mare creştere a tranzacţiilor cu locuinţe din Bucureşti-Ilfov

Analiză ZF. Luna septembrie a adus cea mai mare...

Autor: Bogdan Alecu

10.10.2019, 07:40 636

Tranzacţiile cu imobile din Bucureşti şi Ilfov au „explo­dat“ în septembrie, numărul acestora urcând cu 28% faţă de perioada similară a anului trecut, la aproape 3.500 de locuinţe, potrivit datelor Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI). Creşterea vine după mai multe luni de scăderi, în care piaţa imo­biliară locală dădea semne de încetinire.

În intervalul iulie - septembrie s-a înregistrat o evo­lu­ţie bună pe piaţa rezidenţială din Bucureşti şi împrejurimi, cu o majorare de 8,25% a numărului de tranzacţii, după creşterea semnificativă a tranzacţiilor încheiate în septem­brie, de 28,3% comparativ cu septembrie 2018, potrivit datelor SVN România.

„Chiar dacă este un factor pozitiv că scăderile s-au oprit, dezvoltatorii trebuie să fie în continuare foarte atenţi. Competiţia s-a înteţit, mai ales pe segmentul middle market, unde doar în apropierea proiectelor de birouri din zonele centrale şi de nord sunt în diverse stadii de planificare peste 6.500 de locuinţe noi“, a subliniat Andrei Sârbu, CEO SVN România.

El estimează că următoarele şase luni nu ar trebui să aducă schimbări semnificative, scăderea anuală a tranzacţiilor urmând să fie la aproximativ 4%-5% până la finalul acestui an.

„Totuşi, este o scădere, nu un plus şi de aceea dezvol­tatorii trebuie să îşi facă planurile foarte bine, mai ales că epoca «Construieşte şi vei vinde» s-a încheiat. Pentru a înregistra rezultatele scontate, investitorii trebuie să îşi întocmească extrem de temeinic planurile de business şi strategiile de vânzări“, a subliniat directorul SVN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO