Business Construct

Andrea Veronese, director Mitsubishi Electric: Jumătate din vânzările de aer condiţionat merg spre piaţa rezidenţială

Andrea Veronese, managerul Mitsubishi Electric România „În ultimul an financiar, am vândut pe piaţa de retail aparate de aer condiţionat de circa 10 mil. euro prin cei trei distribuitori.“

Andrea Veronese, managerul Mitsubishi Electric România „În ultimul an financiar, am vândut pe piaţa de retail aparate de aer condiţionat de circa 10 mil. euro prin cei trei distribuitori.“

Autor: Bogdan Alecu

04.05.2018, 00:05 449

Andrea Veronese, director Mitsubishi Electric: Jumătate din vânzările de aer condiţionat merg spre piaţa rezidenţială

Mitsubishi Electric Europe, prin diviza Mitsubishi Electric Living Environmental Systems, a înregistrat anul trecut vânzări de circa 5 mil. euro de aparate de aer condiţionat pentru rezidenţial, în timp ce restul au fost pentru clădiri comerciale, de birouri şi hoteluri.

„În ultimul an financiar, am vândut pe piaţa de retail aparate de aer condiţionat de circa 10 mil. euro prin cei trei distribuitori ai noştri. Putem spune că jumătate este reprezentat de piaţa rezidenţială, 20% de comercial şi 30% pentru piaţa de clădiri mari precum hoteluri sau clădiri de birouri, instalaţii mari“, a spus Andrea Veronese, managerul Mitsubishi Electric România.

În 2017, cota de piaţă a companiei a fost de aproximativ 10% din piaţa locală de sisteme de climatizare. În ultimii ani, Mitsubishi Electric şi-a dublat cota de piaţă pentru produse electrice de acest gen, iar în 2018 compania estimează o creştere suplimentară a vânzărilor.

„Momentan vrem ca brandul Mitsubishi Elec­tric să fie cunoscut sau foar­te cunoscut în seg­mentul Business 2 Busi­ness. Dar credem că nu sun­tem la fel de cunos­cuţi pe piaţa rezidenţială de­oarece aceasta încă este orientată mult către low-end şi nu are ex­pe­rienţa brandurilor cunos­cute din domeniu. Iar aici dis­­cutăm despre vânză­rile di­recte către clienţi, nu cele către dezvol­ta­tori“, a spus Andrea Veronese.

Mitsubishi Electric Living Environmental Sys­tems are o activitate în domeniul instalaţiilor de aer condiţionat, încăl­zire şi tratare a aerului, proiectând soluţii com­ple­te pentru orice utiliza­re imaginată: de la locu­in­ţele rezidenţiale inde­pen­dente la cele centra­lizate, de la hoteluri şi restaurante la SPA-uri, de la mici clădiri de apartamente la complexuri rezidenţiale, de la muzee la băncişi birouri.

Mitsubishi Electric Living Environmental Systems este prezentă în România încă din 1990, printr-o reţea de distribuitori.

„Avem 3 fabrici în Europa, una în Scoţia, a doua în Italia şi a treia în Turcia. Cea din Turcia este deschisă acum şi destinată aparatelor pentru clădiri rezidenţiale. Cea din Scoţia pentru birouri, iar cea din Italia, pentru aparatele verticale, cele mai mari. Momentan nu intenţionăm niciuna nouă“, a spus Yoji Saito, CEO al Mitsubishi Electric Europe.

bogdan.alecu@zf.ro

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO