Business Construct

Andrei Boca, senior leasing manager la Globalworth: Noi sperăm la o revenire treptată a angajaţilor în birouri de până la 90% până la finele anului 2020. Pentru respectarea distanţării spaţiul per angajat creşte de la 10 mp la 20 mp

ANALIZĂ REAL-ESTATE

Andrei Boca, senior leasing manager la Globalworth:

Dacă în ultimii ani, trendul în zona de birouri a fost de open space, acum toată atenţia se concentrează pe distanţarea fizică dintre colegi. Noile planuri de amenajare pentru respectarea acesteia au condus la creşterea cererii de spaţiu de la 10 la 20 mp per angajat.

Andrei Boca, senior leasing manager la Globalworth: Dacă în ultimii ani, trendul în zona de birouri a fost de open space, acum toată atenţia se concentrează pe distanţarea fizică dintre colegi. Noile planuri de amenajare pentru respectarea acesteia au condus la creşterea cererii de spaţiu de la 10 la 20 mp per angajat.

Autor: Bogdan Alecu

17.08.2020, 19:55 414

♦ Din angajaţii companiilor care au închiriat birouri în cadrul clădirilor de birouri din Bucureşti, mai bine de jumătate lucrează de acasă ♦ “Sperăm la o revenire treptată de până la 90% până la finalul anului 2020“, spune Andrei Boca, senior leasing manager la Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România, proiecte în care lucrează 35.000 de angajaţi.

Distanţarea fizică impusă de extinderea pan­de­mi­ei de COVID-19 păs­trează birourile din Ca­pitală mai mult goale, în contextul în care sediile ac­tu­ale nu au capa­citatea de a aco­mo­da toţi an­gajaţii, astfel încât să păs­treze şi normele de distanţare.

„În total, portofoliul nostru deţine în jur de 150 de companii chiriaşe, cu un total 35.000 de angajaţi. În prezent, media prezenţei la birou este de 35-40%“, a spus Andrei Boca, senior leasing manager la Globalworth, cel mai mare proprietar de birouri din România.

Procentul celor care vin efectiv să lucreze de la sediu rămâne la mai puţin de jumătate, în contextul în care un birou din două este păstrat gol din cauza distanţării şi implementării măsurilor de prevenire a cazurilor de COVID-19.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO