Business Construct

Antoanela Comşa, Gran Via România: Am început să vindem mai multe locuri de parcare datorită creşterii limitei TVA-ului de 5%

Antoanela Comşa, Gran Via România

Antoanela Comşa, Gran Via România

Autor: Bogdan Alecu

01.12.2020, 09:30 915

♦ În zonele centrale sau semicentrale preţul unui loc de parcare trece de 10.000 de euro, inclusiv la suprafaţă, nu doar în subteran.

Creşterea limitei TVA-ului de 5% de la circa 93.000 de euro la 140.000 de euro rezolvă şi o problemă legată de infrastructură, în condiţiile în care acum şi mai mulţi dezvoltatori pot vinde sub prag atât apartamentul cât şi locul de parcare. Până acum, dacă apartamentul costa 92.000 de euro, doar acesta putea fi cumpărat cu TVA de 5%, fără loc de parcare.

„Era o mare pro­blemă până acum deoarece dacă achi­ziţionau şi un loc de par­care, depăşea pra­gul TVA-ului de 92.000 de euro, chiar dacă era ban­cabil, nu pu­tea finanţa şi locul de par­ca­re. Acum vin­dem locuri de par­care mult mai mul­te decât în trecut. Acum nu numai că achi­ziţionează lo­curi de parcare, dar cumpără şi cei care au cum­părat în primele faze. Au realizat că pe termen lung este o inves­tiţie bună. Sperăm că au­tori­tăţile vor veni cu reguli noi în ceea ce priveş­te parcarea, pentru a flui­diza circu­la­ţia“, a spus Antoanela Comşa, mana­gerul din România al dezvol­tato­rului imo­biliar spaniol Gran Via România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO