Business Construct

Antreprenori locali. Dan Pitic, Ax Perpetuum Impex Cluj: Este puţin probabil să se prefigureze o criză în construcţii. Compania a realizat în 2019 o cifră de afaceri de peste 200 mil. lei (42 mil. euro), în creştere cu 15%

Antreprenori locali. Dan Pitic, Ax Perpetuum Impex Cluj:...

Autor: Laurentiu Cotu

17.02.2020, 07:33 694

Producătorul şi distribuitorul de articole pentru amenajări interioare şi exterioare Ax Perpetuum Impex din Cluj-Napoca, controlat de antrepre­no­rul Dan Mihai Pitic, estimează în acest an un trend ascendent al pieţei, susţinut de evoluţia pozitivă a construcţiilor.

Piaţa construcţiilor a înregistrat în 2019 o creştere de două cifre, lucru care s-a văzut şi în vânzările companiei Ax Perpetuum Impex, potrivit antrepre­no­rului clujean.

„Datorită trendului ascendent în do­meniul construcţiilor, este puţin pro­babil să se prefigureze o criză în dome­niul nostru de activitate. Pentru 2020 avem în plan deschiderea mai multor showroom-uri cu produsele pe care le comercializăm în domeniul amena­jă­rilor interioare“, a declarat pentru ZF Transilvania Dan Mihai Pitic, fonda­torul companiei Ax Perpetuum Impex.

Antreprenorul Dan Pitic a preluat în 2018 o creanţă în valoare de 27,3 mi­lioane de lei asupra retailerului de bri­co­laj Ambient Sibiu, fondat de Ioan Ciolan şi aflat acum în reorganizare. Creanţa, care reprezenta 10% din valoa­rea totală a creanţelor pe care Ambient le avea de achitat, a fost pre­luată de Dan Pitic prin firma Hipermob, arată datele publicate în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă. Prin această creanţă, Dan Pitic a preluat în franciză magazinele Ambient din Cluj-Napoca, Alba Iulia şi Blaj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO