Business Construct

Antreprenori locali. Niculae Duşu, acţionar Celco: Autorităţile ar trebui să gândească măsuri pentru diminuarea impactului creşterii preţurilor la utilităţi şi pentru întreprinderile mari

Niculae Duşu

Niculae Duşu

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.02.2022, 09:00 150

Producătorul de materiale de construcţii Celco din Constanţa a alocat un buget de peste 2,5 milioane de euro în 2022 pentru eficientizarea activităţii şi reducerea impactului asupra mediului. Compania spune însă că problemele generate de creş­terea costurilor cu utilităţile sunt tot mai pregnante.

„Ne dorim să rămânem com­pe­titivi în continuare, să lucrăm la capacitate (maximă - n. red.) cu toate fabricile pe care le deţinem - BCA, var, adezivi, carieră -, să păstrăm forţa de muncă pe care cu greu o găsim în piaţă în condiţiile actuale. Însă aceste obiective vor fi din ce în ce mai dificil de realizat fără un sprijin din partea autorităţilor, care ar trebui să gândească un set de măsuri pentru diminuarea impac­tu­lui creşterii preţurilor la utilităţi şi pen­tru întreprinderile mari consu­matoare de energie“, spune Niculae Duşu, unul dintre acţionarii com­paniei.

Celco a încheiat anul 2020 - cel mai recent pentru care există date publice - cu o cifră de afaceri de 168,2 mil. lei, în creştere cu 9% faţă de anul anterior. Profitul a fost de 48,4 mil. lei, în uşoară scădere comparativ cu 2019, iar numărul de angajaţi a ajuns la 276.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO