Business Construct

Antreprenori locali. Producătorul de materiale de construcţii Daw Benţa a primit acordul de ajutor de stat pentru o investiţie de 3,6 mil. euro

Remus Aurel Benţa

Remus Aurel Benţa

Autor: Alina-Elena Vasiliu

29.01.2021, 07:30 424

Producătorul de lacuri, vop­sele şi alte materiale pentru construcţii Daw Benţa, deţinut de antre­prenorul Remus Aurel Benţa, a obţinut acor­dul pentru ajutor de stat în vederea dez­voltării unei fabrici de cără­mizi deco­rative aparente, un proiect de 3,6 mi­lioane de euro.

„Vom genera 102 locuri noi de mun­că, vom veni în întâm­pi­narea cererii de finisaje de nişă şi ne vom consolida poziţia în pia­ţă. Pentru realizarea acestei in­ves­tiţii, grupul de firme Daw Benţa a depus un proiect şi a ob­ţinut acordul pentru ajutor gu­ver­namental în cadrul schemei de ajutor de stat pentru stimularea in­ves­tiţiilor cu impact major în eco­no­mie. Demararea investiţiei este pre­co­nizată (să aibă loc - n. red.) în luna mai a acestui an, iar realizarea va dura apro­xi­mativ un an“, spune Remus Aurel Benţa.

Investiţia se va realiza pe o plat­for­mă industrială cu o suprafaţă de 24.160 de metri pă­traţi, aflată în Sâncraiu de Mureş, ju­deţul Mureş, unde se află şi celelalte trei fabrici pe care Daw Benţa le are deja - de vopsele şi tencuieli, adezivi pentru termoizolaţii şi polistiren expandat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO