Business Construct

Antreprenori locali. Producătorul de vopsele şi polistiren Daw Benţa investeşte 6,5 mil. euro în două fabrici

Aurel Benţa, acţionar al Daw Benţa

Aurel Benţa, acţionar al Daw Benţa

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.03.2019, 00:07 1618

Producătorul de lacuri, vopsele şi alte materiale pentru construcţii Daw Benţa, deţinut de antreprenorul Aurel Benţa şi germanii de la Daw, investeşte 6,5 mi­lioane de euro în două fabrici noi în care va produce polistiren şi adezivi.

„Investiţia este în valoare de 6,5 mi­lioa­ne de euro, şi se reali­zează în comuna Sâncraiu de Mu­reş, pe o suprafaţă de peste 30.000 de metri pătraţi“, spune Aurel Benţa, acţionar al Daw Benţa.

Lucrările de construcţie au demarat în august anul trecut, activitatea noilor fabrici urmând să înceapă în al doilea semestru din 2019. Prin această investiţie, compania îşi dublează capacitatea de producţie a produselor sub brandul Caparol - marcă din portofoliul Daw Benţa.

Compania produce şi comercializează diverse tipuri de vopsele lavabile de interior şi exterior, amorse, tencuieli, tapete şi produse decorative. Afacerile Daw Benţa au crescut în 2018 cu 11%, ajungând astfel la circa 117 milioane de lei (25 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO