Business Construct

Antreprenori locali. Producătorul ferestrelor Barrier a primit acordul pentru un ajutor de stat de 3,5 milioane de euro

Adrian Gârmacea, proprietarul Barrier

Adrian Gârmacea, proprietarul Barrier

Autor: Alina-Elena Vasiliu

07.01.2022, 00:07 3082

Producătorul de tâmplărie Barrier extinde anul acesta capaci­ta­tea de producţie a fabricii din Bacău, cu un ajutor de stat care va repre­zenta etapa finală dintr-un program investiţional mai amplu.

„Pe finalul anului 2021, am pri­mit aproba­rea pentru acordarea unui ajutor de stat în valoare de apro­xi­mativ 3,5 mil. euro, con­di­ţio­nat de cre­area a încă 200 de locuri de mun­că. Până la finalul lunii au­gust, vom creş­te capacitatea de pro­duc­ţie a fa­bricii din Bacău, de la 700 de ferestre la aproximativ 2.000 de fe­restre pe zi. Încheiem astfel o in­ves­tiţie de 14 mil. euro în utilaje şi noi suprafeţe de pro­duc­ţie“, spu­ne Adrian Gârmacea, pro­prie­ta­rul Barrier, com­pa­nie care a purtat ante­rior numele Electric Plus.

Barrier a încheiat anul 2021 cu o cifră de afaceri de 23 mil. euro - în creştere cu circa 10% faţă de anul precedent, şi cu o marjă de profit de 7%. În ceea ce priveşte personalul, numărul de angajaţi a ajuns la 400.

Barrier are aproximativ 50 de francize care funcţionează atât în România, cât şi în străinătate. Cea mai recentă deschidere peste graniţe a avut loc în 2021, la Debrecen, în Ungaria. Anterior, în martie 2020, compania deschisese francize şi în Elveţia şi Belgia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO