Business Construct

Anul mallurilor de provincie: NEPI are peste jumătate din deschideri

Anul mallurilor de provincie: NEPI are peste jumătate...

Autor: Bogdan Alecu

06.01.2017, 00:07 3088

Aproape 150.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale mo­derne se vor deschide în acest an la nivel naţional, cu in­vestiţii estimate la peste 200 de milioane de euro, însă niciun proiect de mari di­mensiuni nu va apărea pe harta dezvoltatorilor în 2017.

Pentru Bucureşti, unde anul trecut s-au deschis două malluri de peste 100.000 mp împreună (ParkLake şi Ve­ran­da), sin­gura noutate din acest an este extinderea AFI Cotroceni, în timp ce „grosul“ investiţiilor vi­zează oraşele din provincie.

„Anul 2017 va aduce proiecte noi în special în oraşe neacoperite încă de centre comerciale moderne. Dintre acestea, în 2017 oraşe precum Cluj-Napoca, Galaţi, Ora­dea, Sibiu, Satu Mare, Râmnicu Vâlcea, Bistriţa şi Vaslui ne aşteptăm să fie în prim-plan în ceea ce priveşte livrările anun­ţate“, spun analiştii companiei de consultanţă imo­biliară Colliers.

În acest an cele mai multe proiecte noi, luând în calcul şi extinderile, vor fi realizate de NEPI. Fondul de investiţii sud-african va deschide un mall în Râmnicu Vâlcea de aproa­pe 28.000 mp alături de cel din Satu Mare, de 17.400 mp. NEPI va extinde centrul comercial de la marginea Sibiului - Shopping City Sibiu, dar şi pe cel din Galaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO