Business Construct

Atenţionare din partea şefului Asociaţiei Europene a Cimentului: Încetinirea pieţei construcţiilor se poate extinde până în 2024

Atenţionare din partea şefului Asociaţiei Europene a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.12.2022, 00:07 3484

Industria cimentului contribuie la dezvoltarea sectorului construcţiilor, care reprezintă 10% din PIB-ul UE.

Impactul scumpirilor din energie şi al războiului din Ucraina s-ar putea resimţi şi în următorii doi ani în industria construcţiilor, care dă semne de încetinire, cauzată de presiunile din mai multe direcţii.

„Cu toate că am observat o redresare a pieţei construcţiilor la nivel european după criza provocată de COVID-19, impactul crizei energetice şi războiul din Ucraina au din nou un efect de frânare a acesteia, proiectele, atât cele rezidenţiale, cât şi cele de infrastructură, fiind încetinite sau chiar anulate. Datele Euroconstruct indică faptul că există o probabilitate mare ca încetinirea pieţei construcţiilor să se extindă până în 2024“, spune Koen Coppenholle, directorul executiv al CEMBUREAU – Asociaţia producătorilor de ciment din Europa.

El adaugă şi că unele proiecte publice au încetinit ritmul, însă există aşteptări privind utilizarea fondurilor din Mecanismul de redresare şi rezilienţă al UE, lansat ca urmare a crizei sanitare.

Industria cimentului contribuie la dezvoltarea sectorului construcţiilor, care reprezintă 10% din PIB-ul UE, generând direct 18 milioane de locuri de muncă. Pe plan local, cei mai mari trei producători de ciment sunt Holcim, HeidelbergCement şi Romcim.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO