Business Construct

Austriecii de la CA Immo au anunţat oficial vânzarea portofoliului de birouri din Bucureşti, format din şapte clădiri care generează venituri anuale de 30,4 milioane euro din chirii

Austriecii de la CA Immo au anunţat oficial vânzarea...

Autor: Roxana Rosu

22.11.2022, 15:17 462

Austriecii de la CA Immo au semnat contractual pentru vânzarea întregului portofoliu de birouri din Bucureşti, format din şapte clădiri, care generează venituri anuale de 30,4 milioane euro din chirii, potrivit unui anunţa al companiei austriece.

Surse din piaţa imobiliară au declarat anterior pentru ZF ca portofoliul CA Immo este cumpărat de Pavăl Holding (Dedeman), tranzacţia fiind estimată la 350-390 mil. euro.

Pe lângă proprietăţi, tranzacţia include intreaga echipă a CA Immo din România.

Portofoliul din România include clădirea Campus 6.1 cumpărată de la Skanska în mai 2018 contra sumei de 53 mil. euro, dar şi Orhideea Towers, proiect de 36.300 mp suprafaţă închiriabilă, în care austriecii au investit 75 mil. euro. Cel mai scump proiect din portofoliu rămâne clădirea Riverplace de lângă Podul Ciurel, din zona Semănătoarea, evaluată la 107 mil. euro. Clădirea a fost dezvoltată de River Development în cadrul SEMA Park şi ulterior vândută către Europolis şi apoi preluată de CA Immo.

Cele şapte clădiri au o suprafaţă de totală închiriabilă (GLA) de 165.000 m, cu un grad de ocupare de 89,9%, fiind evaluate la circa 400 milioane euro la nivelul lunii martie 2022.

Portofoliul din România al CA Immo reprezintă 8% din cel total, evaluat la 5,1 mld. euro. Compania marchează astfel ieşirea totală de pe piaţa din România. Singurele ţări unde are în derulare proiecte noi sunt Germania şi Cehia.

”Odată cu ieşirea de pe piaţa din România, continuăm să ne concentrăm pe portofoliul de birouri de pe pieţele noastre de bază  şi să monetizăm investiţiile acolo unde randamentul este sub ţinta propusă”, a spus Silvia Schmitten-Walgenbach, CEO CA Immo.

În tranzacţie, CBRE a fost consilier financiar şi imobiliar, iar firma de avocatură Schönherr a asigurat servicii juridice.

 

”În ultimii ani ne-am extins portofoliul de birouri de clasa A din România în unele dintre cele mai bune locaţii din centrul Capitalei, având rezultate operaţionale puternice. Vreau să mulţumesc întregii echipe din România pentru munca depusă şi dedicaţie. Mă bucur că vor continua să se ocupe de acest portofoliu şi de chiriaşi, cu care avem parteneriate puternice de câţiva ani, sub leadershipul noului proprietar”, a declarat Keegan Viscius, CIO CA Immo.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO