Business Construct

Austriecii de la Holzindustrie caută 480 de oameni pentru fabricile locale

Gerald Schweighofer este cel mai puternic antreprenor din sectorul prelucrării lemnului

Gerald Schweighofer este cel mai puternic antreprenor din sectorul prelucrării lemnului

Autor: Laurentiu Cotu

14.04.2015, 00:05 782
Grupul de firme Holzindustrie Schweig­hofer, controlat de omul de afaceri austriac Gerald Schweighofer, vrea să recruteze în acest an 480 de oameni pentru cele cinci fabrici locale de prelucrare a lemnului, ajungând astfel la un total de 3.100 de angajaţi.
 
„Până la finalul acestui an ne-am propus să ajungem la 3.100 de angajaţi, incluzând şi fabrica de cherestea de la Reci. Începerea operaţiunilor în această fabrică va avea loc în al doilea trimestru, investiţia urmând să genereze 650 de noi locuri de muncă în mod direct, plus alte 2.000 de posturi indirect“, au declarat oficialii Holz­indus­trie Schweighofer.
 
Investiţia austriecilor de la Reci se ridică la 150 mil. euro. Fabrica este a cincea unitate de producţie deţinută de grupul austriac în România, după cele din Sebeş, Rădăuţi, Siret şi Comăneşti. În prezent, capacitatea de debitare a Holzindustrie Schweighofer este de 2,9 milioane de metri cubi de buşteni, iar capacitatea de uscare este de 1,62 milioane de metri cubi. Anul acesta grupul Schweighofer în România va importa un milion de metri cubi de buşteni, iar în 2016 compania estimează că va creşte volumul importat la 1,2 milioane de metri cubi (însemnând 34% din necesarul total de materie primă al Holzindustrie Schweighofer).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO