Business Construct

Austriecii de la Kronospan fac 60% din business din export

Austriecii de la Kronospan fac 60% din business din export

Autor: Ioana David

04.12.2014, 00:05 331
Kronospan, unul dintre principalii jucători de pe piaţa locală de prelucrarea lemnului, a realizat peste 60% din cifra de afaceri cumulată de 831 de milioane de lei din primele şase luni ale anului pe pieţele externe, pro­cente care s-au menţinut la acelaşi nivel cu cel din 2013.
 
„Raportul exporturi versus piaţa internă a rămas la fel ca până acum, pentru noi (acestea – n. red.) nu au înregistrat modificări semni­ficative“, au spus reprezen­tanţii companiei.
 
În industria de prelucrare a lemnului, exporturile sunt principalul motor de creştere, şi ceilalţi mari investitori, mizând de asemenea pe livrările externe. Pentru Holzindustrie Schweighofer, liderul acestui sector, exporturile au generat anul trecut 79% din rulajul companiei, şi aceasta având în spate acţionari austrieci ca şi Kronospan. La nivelul anului 2013, producţia de la Holzindustrie Schweighofer SRL, cea mai mare din grupul Schweig­hofer, ajungea în 72 de state din jurul lumii, în special în UE, Orientul Mijlociu, Asia şi America. În cazul Egger, al treilea mare jucător austriac din industria lemnului, peste 70% din producţia de plăci (PAL brut şi melaminat şi OSB) ajunge la export.
 
„Pentru primele şase luni din acest an am înregistrat o creştere de 10% comparativ cu aceeaşi perioada a anului 2013. (...) Rezultatelor din primele şase luni ale anului 2014 sunt conform aşteptărilor, piaţa nu a suferit modificări semnificative“, au mai spus repre­zentaţii Kronospan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO