Business Construct

Austriecii de la Leier, producător de materiale de construcţii, au avut vânzări cu 30% mai mari în S1/2020 faţă de 2019. Creşterea a venit în special din magazinele de bricolaj

Leier îşi consolidează mai departe poziţia pe plan local prin construcţia unor noi fabrici la Câţcău (judeţul Cluj) şi Şimand (judeţul Arad).

Leier îşi consolidează mai departe poziţia pe plan local prin construcţia unor noi fabrici la Câţcău (judeţul Cluj) şi Şimand (judeţul Arad).

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.10.2020, 17:09 171

Grupul austriac Leier, care a cumpărat în România com­paniile Brikston şi Siceram, a înregistrat o creştere de peste 30% în primul semestru din 2020 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Creşterea a venit în principal din segmentul magazinelor de bricolaj.

„Noua generaţie de proprietari migrează către locuinţe unifamiliale, datorită posibilităţii derulării activităţilor în aer liber prin accesul la curte”, spune Adrian Minzat, director general Leier Brikston.

În 2018, austriecii au cumpărat producătorul de cărămizi Brikston Iaşi de la fondul de investiţii ADM Capital, iar în 2019 şi-au consolidat poziţia prin achiziţionarea Siceram Sighişoara, singurul producător de ţiglă şi blocuri ceramice din România.

„Leier Siceram a fost rapid integrată în reţeaua existentă de fabrici Leier de pe teritoriul României. Poziţia centrală din punct de vedere geografic este extrem de favorabilă şi permite lansarea de oferte pentru o gamă extinsă de produse. Avem astfel posibilitatea să propunem la vânzare atât produse ale fabricilor din România, cât şi produse fabricate în unităţi de producţie din Ungaria”, spune Mihaela Haidiner, director general Leier Siceram.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO