Business Construct

Austriecii de la PORR modernizează 30 km de drum judeţean în Timiş pentru 59 mil. lei

Austriecii de la PORR modernizează 30 km de drum...

Autor: Laurentiu Cotu

09.03.2021, 18:04 362

Constructorul austriac PORR a câştigat un contract de 59 mil. lei (12 mil. euro), plus TVA, cu Consiliul Judeţean Timiş, pentru modernizarea a 30 km de drum judeţean, ce traversează localităţile Cărpiniş, Biled, Satchinez şi Variaş. Proiectul îmbunătăţeşte accesul la autostrada A1 şi asigură legătura cu Ungaria prin vama Nădlac şi interconectarea cu Autostrada M43 către Budapesta.

’’Intrăm în execuţie cu modernizarea DJ693, o lucrare importantă care va facilita accesul la autostradă pentru mii de timişeni. Banii sunt asiguraţi printr-un proiect european, prin Fondul European de Dezvoltare Regională’’, a declarat Alin Nica, preşedintele CJ Timiş, într-un comunicat de presă. Termenul de realizare a proictului este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Austriecii de la PORR lucrează în România în proporţie de 99% la proiecte publice – infrastructureă, lucrările private reprezentând doar o mică parte din portofoliul companiei. PORR Construct, subsidiara din România a constructorului austriac cu acelaşi nume, a încheiat anul 2019 cu o cifră de afaceri de 446 mil. lei, după o scădere de 20% comparativ cu anul precedent, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul de asemenea a scăzut la aproape 17 mil. lei, faţă de 40 mil. lei cu un an în urmă. Numărul de angajaţi însă a crescut cu circa 150 într-un an.

Cele mai mari proiecte publice la care lucrează PORR în acest moment sunt lotul 1 al autostrăzii Sibiu – Piteşti, un proiect în valoare de 130 mil. euro, şi reabilitarea unor piste din cadrul aeroportului Otopeni, proiect de 30 mil. euro. Din seria proiectelor mari fac parte lucrări de infrastructură de dimensiuni mai reduse în judeţele Timiş, Arad şi Bihor.

Pe segmentul proiectelor private, PORR a încheiat construcţia birourilor Orhideea Towers de la Grozăveşti, dezvoltate de austriecii de la CA Immo, dar şi a ansamblului Bucharest Business Garden, dezvoltat de Vastint. Pe rezidenţial, momentan PORR Construct lucrează la proiectul Vox Vertical Village din Timişoara, dezvoltat de Werk Property Group, o companie controlată de omul de afaceri Virgil Tornoreanu şi de investitorul turc Ruhat Kemaloglu.

PORR este prezentă pe piaţa locală din anul 2004, accesând România într-o perioadă în care dezvoltarea imobiliară era abia la început. În afară de construcţii, PORR are în România şi două fabrici de asfalt, în Arad şi Buftea (lângă Bucureşti), şi plănuieşte să deschidă o a treia, la Sibiu.

 
 

                     

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO