Business Construct

Autorizaţiile de construire pentru clădiri rezidenţiale au scăzut în Bucureşti şi Ilfov cu 30% în iunie. Efectele în construcţii se vor vedea anul viitor. Andreea Comşa, Premier Estate Management: Este un climat de incertitudine. Vom vedea în continuare amânări de depuneri de cereri pentru autorizaţii de construire

Autorizaţiile de construire pentru clădiri...

Autor: Răzvan Botea

03.08.2020, 21:00 1073

♦ Gabriel Voicu, SVN: Există şi posibilitatea că anumite autorităţi să nu fi funcţionat la capacitate maximă în timpul stării de urgenţă, dar la nivelul pieţei nu avem dezvoltatori care să-şi fi pus pe hold decizia de a începe construcţia.

Autorizaţiile de cons­tru­ire pentru clădiri rezi­den­ţiale s-au prăbuşit în Bucureşti şi Ilfov în pe­rioada martie-iunie 2020, prin comparaţie cu aceaşi perioadă a anului trecut. Chiar dacă scăderea s-a mai ameliorat faţă de martie 2020, când a căzut la jumătate, în Bucureşti şi Ilfov au fost emise 364 de autorizaţii de cons­trui­re în iunie 2020, în scădere cu a­proape 30% faţă de iunie 2019, arată da­tele Institutlui Naţional de Statistică (INS).

Andreea Comşa, fondator şi director general al Premier Estate Management, spune că tendinţa de scădere a cererilor pentru autorizaţii de construire pentru clădiri va continua să scadă prin comparaţie cu anul trecut, în contextul în care, din cauza crizei generate de pandemie, în piaţă este un climat de incertitudine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO