Business Construct

Avocaţii de la Reff & Asociaţii/Deloitte Legal au asistat dezvoltatorul imobiliar Speedwell în achiziţionarea unui teren de nouă hectare de pe platforma Griro din Bucureşti, unde va construi apartamente şi birouri

Avocaţii de la Reff & Asociaţii/Deloitte Legal au...

Autor: Roxana Rosu

24.12.2021, 10:55 369

Firma de avocatură Reff & Asociaţii/Deloitte Legal a asistat dezvoltatorul imobiliar Speedwell în achiziţionarea unui teren de nouă hectare situat în Bucureşti, pe platforma Griro, unul dintre cele mai mari loturi de teren disponibile în capitală.

Speedwell va construi pe acest teren un proiect în valoare de 500 de milioane de euro ce va include apartamente, spaţii de birouri şi servicii, facilităţi pentru petrecerea timpului liber si spaţii verzi.    

Avocaţii Reff & Asociaţii/Deloitte Legal specializaţi în drept imobiliar au oferit asistenţă în legătură cu întreaga tranzacţie, începând cu procesul extensiv de due diligence, negocierea şi semnarea documentelor tranzacţiei. Echipa de proiect a fost formată din Irina Dimitriu, Partener şi Liderul practicii de drept imobiliar, Diana Stan, Managing Associate, Maria Niţulescu, Managing Associate, şi Alexandru Butuşină, Senior Associate.

„Acest proiect a presupus mai mult decât un simplu exerciţiu de due diligence şi apoi de negociere - am avut onoarea să facem o adevărată incursiune în istoria Griro şi să înţelegem rolul pe care l-a jucat zeci de ani în viaţa oraşului. Când ne apropiam de ziua semnării, am avut revelaţia că nu tranzacţionăm o simpla proprietate, ci asistăm la o schimbare de paradigmă, sădind temelia regenerării urbane a Bucureştiului”, a declarat Irina Dimitriu, Partener şi Liderul practicii de drept imobiliar la Reff & Asociaţii/Deloitte Legal.

Fondat de experţii în domeniul imobiliar Didier Balcaen şi Jan Demeyere, de origine belgiană, Speedwell este unul dinte cei mai activi dezvoltatori prezenţi pe piaţa românească, având proiecte finalizate sau în derulare în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Râmnicu-Vâlcea.

Reff & Asociaţii/Deloitte Legal, una dintre cele mai importante societăţi de avocaţi din România, oferă servicii ce acoperă domeniile financiar-bancar, concurenţă, dreptul muncii, energie şi mediu, insolvenţă, consultanţă juridică de management, litigii, drept societar, fuziuni şi achiziţii, sectorul public şi drept imobiliar. Reff & Asociaţii reprezintă România în reţeaua globală Deloitte Legal, care are peste 2.500 de avocaţi în 85 de ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO