Business Construct

Blachotrapez, un producător polonez de ţigle metalice, face o fabrică la Baia Mare cu ajutor de stat

Blachotrapez, un producător polonez de ţigle metalice,...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.01.2021, 07:00 584

Producătorul de acoperişuri Blachotrapez, deţi­nut de grupul polonez cu acelaşi nume, are în plan să facă o no­uă hală de producţie de ţigle metalice în Baia Mare. Com­pania are deja o fabrică în acelaşi oraş şi încă una la Ploieşti.

„Obiectivul nostru principal de dezvoltare îl reprezintă proiectul de investiţii în noua hală de producţie de la Baia Mare, proiect pe doi ani cu o valoare totală de 12,4 milioane de lei, din care jumătate reprezintă ajutor de stat. Am semnat acordul de finanţare în luna sep­tembrie 2020, iar în viitorul apropiat vom demara şi lu­crările. Noua hală de producţie, care va fi dată în folosinţă în vara anului 2022, va avea un sistem automatizat unic, care va eficientiza la maximum producţia. În urma acestei investiţii vrem să creştem semnificativ cota de piaţă a companiei“, spune Jaroslaw Turczynski, CEO al Blachotrapez România.

Compania a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 76 mil. lei, similară cu cea din anul anterior, dar profitul de 3 mil. lei a fost aproape dublu. Pentru Blacho­trapez Româ­nia lucrează în prezent 95 de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO