Business Construct

Boloş: Finanţarea Autostrăzii Unirii din fonduri europene nu este posibilă în prezent

Marcel Boloş

Marcel Boloş

Autor: Mediafax

06.01.2020, 00:00 798

Ministrul afacerilor europene, Marcel Boloş, transmite, în răspunsul la interpelarea deputatului PNL Ioan Bălan, că linia de cale ferată Suceava-Bucureşti nu are momentan finanţare europeană, iar construirea Autostrăzii Unirii din fonduri europene nu este posibilă în condiţiile legislaţiei actuale. 

Deputatul PNL Ioan Bălan a solicitat ministerului, printre altele, informaţii cu privire la posibilităţile de finanţare cu fonduri europene ale obiectivelor de investiţii din Moldova, Autostrada Unirii, drumul expres Suceava-Ploieşti şi linia de tren Suceava - Bucureşti. 

În replică, ministrul Marcel Boloş a precizat că finanţarea cu fonduri nerambursabile în cadrul POIM a Autostrăzii Unirii nu este posibilă.

„În privinţa finanţării pentru Autostrada Unirii, la această dată, prin POIM 2014-2020 este contractată doar pregătirea documentaţiei tehnice aferente proiectului de infrastructură rutieră "Autostrada Târgu Mureş-Târgu Neamţ". În ceea ce priveşte tronsonul Târgu Neamţ- Iaşi- Ungheni, la această dată finanţarea proiectului (inclusiv pregătirea), este prevăzută a se realiza prin parteneriat public-privat. În concluzie la această dată, finanţarea Autostrăzii Unirii în cadrul POIM nu este posibilă, în condiţiile legislaţiei actuale, iar finanţarea în cadrul următoarei perioade de programare depinde de modificarea legislaţiei, de rezultatele studiului de fezabilitate şi de alocarea financiară disponibilă", a punctat ministrul Fondurilor Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO