Business Construct

BREC, asociaţia celor mai mari dezvoltatori imobiliari din Bucureşti cu portofolii de peste 10 mld. euro, s-a întâlnit pentru prima dată cu primarul Nicuşor Dan pentru a discuta situaţia imobiliară din Capitală şi dezvoltarea urbanistică viitoare

BREC, asociaţia celor mai mari dezvoltatori imobiliari...

Autor: Robert Manea

08.12.2021, 19:18 492

Bucharest Real Estate Club (BREC), asociaţia celor mai mari dezvoltatori imobiliari din Bucureşti cu portofolii de peste 10 mld. euro, a participat miercuri la o întălnire consultativă intitulată „Agenda imobiliară şi de infrastructură a Bucureştiului în 2022” cu Nicuşor Dan, primarul general al Bucureştiului şi cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Bucureşti.

Principalele subiecte discutate au fost viziunea privind dezvoltarea urbanistică sustenabilă a Bucureştiului, implicit a marilor proiecte imobiliare în următorii ani şi necesitatea identificării de soluţii comune şi fezabile între administraţia centrală şi investitori, pentru o dezvoltare coerentă a oraşului si asigurarea unui cadru legislativ şi decizional predictibil pentru mediul de business.

BREC a anunţat că „în Bucuresti sunt în lucru proiecte de peste 3,5 mld. EUR, aflate în diverse stadii, cu termene de livrare până în 2023. Valoarea cuprinde investiţiile în marile proiecte de regenerare urbană, care readuc în circuitul public foste platforme industriale abandonate în zone centrale ale oraşului, în noi clădiri de birouri, adaptate din punct de vedere al tehnologiilor smart folosite noilor condiţii de igienă şi sănătate, în ansambluri rezidenţiale moderne, care definesc noi standarde de locuire în Bucureşti, în noi scheme de retail şi huburi logistice din proximitatea Bucureştiului, precum şi în proiecte de infrastructură. Doar pe segmentul rezidenţial, dezvoltatorii au în curs de derulare investiţii de 1 miliard de euro în proiecte de locuinte midlle & upper class.”

„Bucurestiul are nevoie de o dezvoltare care sa satisfaca interesul public si care sa se realizeze pe principiile stiintifice ale planificarii urbane. Pentru asta, este nevoie de un parteneriat intre autoritatea publica si dezvoltatorii imobiliari si de o autoritate publica puternica, care sa stie sa impuna marilor dezvoltari elemente de interes public, de la infrastructura de transport, scolara sau medicala pana la spatii publice de calitate”, a declarat Primarul General Nicuşor Dan, în cadrul întâlnirii.

Situaţia imobiliară din Bucureşti e destul de încordată pe proiecte rezidenţiale având în vedere că primarul general Nicuşor Dan a preluat de la primăriile de sector autorizaţiile de construcţii.

Capitala a cunoscut în ultimii 20 de ani o dezvoltare imobiliară spectaculoasă, dar haotică. Dezvoltările imobiliare fiind îngrămădite peste tot unde există un teren disponibil, fără să se ţină cont de sănătatea urbanistică a oraşului.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO