Business Construct

Britanicii de la Kingfisher finalizează achiziţia magazinelor Praktiker România prin intermediul Brico Depôt

Britanicii de la Kingfisher finalizează achiziţia...

Autor: Roxana Rosu

04.12.2017, 10:47 2683

Brico Depôt România, parte a companiei britanice de bricolaj Kingfisher, a finalizat achiziţionarea a 100% din acţiunile Praktiker România de la familia Susli.

 „Achiziţia Praktiker România ne oferă o prezenţă puternică în toată ţara. Dorim să ne ajutăm clienţii să-şi îmbunătăţească locuinţele şi să le personalizeze şi suntem bucuroşi că tot mai mulţi dintre ei vor beneficia de produse de calitate la preţuri bune. Vom continua investiţiile în toate magazinele pentru a îmbunătăţi experienţa de cumpărare a clienţilor noştri. De asemenea, ne bucurăm să creştem echipa din România şi le urăm bun venit tuturor angajaţilor Praktiker.”, a declarat Adela Smeu, CEO Brico Depôt România.

Kingfisher a anuntat in luna august că intenţionează să achiziţioneze Praktiker România. În  urma acestei preluări, retailerul britanic, care deţine deja reţeaua Brico Depot, ajunge să controleze circa 10-12% din piaţă. 

Casa de avocatură PeliFilip a asistat grupul britanic Kingfisher PLC în tranzacţia de preluare a Prakitiker, reţea care operează în acest moment 26 de unităţi. 

Piaţa locală de bricolaj, evaluată la 3-3,5 mld. euro, a trecut în ultimii cinci ani printr-o serie de mutări strategice, de la insolvenţe la exituri ale unor jucători internaţionali. Acum, după ce lucrurile s-au mai aşezat, au început consolidările la vârf, pe o piaţă dominată clar de businessul antreprenorial românesc Dedeman. 

Kingfisher a intrat pe piaţa din România în 2013 prin cumpărarea magazinelor Bricostore, tranzacţie în care a fost asistat, de asemenea, de avocaţii PeliFilip.  „Apreciem ca am putut să fim din nou alături de Kingfisher într-o nouă achiziţie şi suntem convinşi ca această tranzacţie va fi un moment excelent în dezvoltarea businessului lor în România”, a declarat Alexandru Bîrsan, Partener PeliFilip.

Echipa PeliFilip implicată în această tranzacţie a fost coordonată de Alexandru Bîrsan (Partner) şi Oana Bădărău (Partner) şi i-a inclus pe Cătălin Suliman (Partner), Eliza Baias (Senior Associate), Mădălina Fildan (Senior Associate) şi Silviu Vasile (Associate).

PeliFilip a lucrat în această tranzacţie alături de Freshfields, una dintre cele mai importante case de avocatură din Marea Britanie, avocaţii internaţionali ai cumpărătorului. 

Consultantul de business al vânzătorului, omul de afaceri Omer Susli, a fost PwC România, prin echipa coordonată de George Ureche, director servicii de consultanţă în tranzacţii, iar casa de avocatură David&Baias, coordonată de Sorin David, Partener, a oferit serviciile de asistenţă juridică. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO